Prowadzisz własny biznes? Opowiedz nam o tym. W tym wątku rozmawiamy o plusach i minusach prowadzenia własnej działalności. Podpowiadamy jak działać sprawnie i efektywnie. Pochwal się swoją marką i zaprezentuj swoje produkty!
czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z wykluczeniem w pracy z powodu płci? Tzn. mniejsze zarobki? Gorsze warunki? Docinki ze strony kolegów w pracy? Szukam inspiracji do książki, dlatego chętnie wysłucham każdej opowieści. Może też coś Wam podpowiem. Działam w ruchu Dziewuchy Dziewuchom W kobietach siła!
Cześć,
Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Ale powiem Ci, że z tego co się orientuję, to kobiety mają nawet pewne "luzy" w branży informatycznej. Są specjalne programy, które mają za zadanie nakłonić kobiety aby rozwijały się w kierunku programistyki. To się chyba nazywało Programuj dziewczyno, czy jakoś tak. Jeśli dziewczyna miałaby dobre oceny mogłaby nawet dostać stypendium
Osobiście nie miałam, ale moja koleżanka kiedyś nie dostała podwyżki bo jak to kierownik określił "jest płci pięknej" . Cała sprawa została zgłoszona do sądu i dziewczyna pozwała Pana na parę tyś odszkodowania Współpracowała wtedy z adwokatem https://kancelariaszafranski.pl/ o ile dobrze pamiętam. No i wygrała sprawę. Nie ma tak, ze można bezkarnie dyskryminować kobiety