Prowadzisz własny biznes? Opowiedz nam o tym. W tym wątku rozmawiamy o plusach i minusach prowadzenia własnej działalności. Podpowiadamy jak działać sprawnie i efektywnie. Pochwal się swoją marką i zaprezentuj swoje produkty!
Siostra ma taki mały punkt gastronomiczny i zwykle, pomijając obecną sytuację, jest dobrze, bo po prostu siostra pysznie gotuje a z umiejętnościami i sercem do gotowania to jest duża szansa, ze interes wyjdzie Pamiętajcie też, że jakikolwiek punkt gastronomiczny otworzycie to będziecie musieli utylizować zużyty olej. Ja o tym wiem, bo jestem maniaczką ekologii Pamiętam, ze siostra korzysta z http://euro-eko-polska.pl/ firma przyjeżdża własnym transportem i skupuje zużyty olej.
W każdym lokalu gastronomicznym powinny znajdować się automaty do lodów. Oczywiście wymagają one serwisu, którego ciekawa oferta dostępna jest na stronie: http://www.basat.pl/serwis.html . Firma dodatkowo zajmuje się też sprzedażą takich maszyn, więc warto się na to zdecydować.
Wybór dobrej jakości wyposażenia gastronomii jest bardzo ważne i warto jednak podjąć jak najlepsza decyzję przy doborze, aby zakupy były jak najlepsze. My zdecydowaliśmy się postawić na współpracę z https://gastroplaneta.pl/pl/c/Akcesoria-kuchenne/17 w przypadku których można liczyć na pełne wsparcie obsługi, dobrą jakość i różnorodność zestawień m.in akcesoriów, sprzętów, czy specjalnych stołów i szaf metalowych.
według mnie to jest dobra sprawa , ale dziś trzeba trafić do klienta czymś innym niż wszyscy ,
Teraz to wszystko jest na jedno kopyto , z resztą popatrzcie na mcdonalda , jest wiele restauracji gdzie robią o wiele lepsze burgery itd , no ale jednak jest jakiś powód dla którego i tak większość woli iść do maka , u nas np jest kilka różnych burgerowni , ale ja wolę jedną konkretną dlatego , że ma dolewkę tak jak w kfc i mnie to już przekonuje , innych znowu przekonuje coś innego , trzeba po prostu zrobić konkretny wywiad środowiskowy i trafić do klienta .. dla mnie to nie taka prosta sprawa
Gastronomia to dobry biznes. Jednak do każdego biznesu też trzeba się odpowiednio przygotować. Na stronie https://elhandel.pl/maszynka-do-makaron ... 1_168.html możecie znaleźć najróżniejsze artykuły gastronomiczne, nawet maszynki do makaronu, ziół etc. Warto się tam rozglądnąć.
Jak gastronomia to na pewno warto zwrócić uwagę na Invest Horeca - https://investhoreca.pl/ pełne wsparcie obsługi, dobra jakość produktów i też nie było problemów z realizacją. Mam nadzieję, że podejmiecie dobrą decyzję zakupową i współpraca będzie owocna. Tym bardziej, że nam udało się ostatnio kupić u nich świetny ekspres kolbowy
Ostatnio w sieci napatoczyłam się na wpis w tym temacie na blogu - http://pregastro.com .To bardzo wartościowy wpis. W mojej opinii można się dzięki nim wiele doedukować. Zapoznajcie się sami a nie będziecie żałować. Są tam również inne super artykuły.
Ja wybrałabym kawiarnię jako pomysł na biznes. W kawiarni najważniejszy jest porządny ekspres do kawy. Od niego będzie zależał smak naszej kawy. Smaczne ciasta również są dużym plusem.
Jeśli chcecie dokładnie wyposażyć kuchnię w lokalu gastronomicznym, to na pewno tutaj https://sklep.technica.pl/bemary/bemar- ... ast-741155 warto sobie zerknąć. Jest tam bowiem różnorodny sprzęt dopasowany do konkretnych potrzeb i oczekiwań. Dzięki temu można robić naprawdę pyszne dania, które będą smakowały każdemu.
To ja z kolei odsyłam was do firmy KONAR, producenta wysokiej jakości mebli hotelowych i mebli gastronomicznych http://www.konar-meble.pl/ Firma ma duze doświadczenie w stolarstwie meblowym, u nich możecie być pewni jakości materiału, precyzji i solidności wykonania. Ich meble sa funkcjonalne i ładne.
Jeśli szukacie dobrej jakości wytwornic kostek lodu to z Bytomia sprawdzi wam się firma Wolf System http://www.wytwornicelodu.eu/kostkarki.html Mają w ofercie wytwornice lodu firmy ICE-TEK, bardzo to dobra marka, ich sprzety działają solidnie a w Wolf System nie przepłacicie za nie.
Jeśli mówimy o piekarniach to warto również moim zdaniem postawić na te piece -> https://qgast.pl/kategoria/piece/piece- ... no-parowe/. Są świetnie wykonane i gwarantują pyszne wypieki, które można wykonać o wiele szybciej, niż w przypadku tradycyjnych pieców.
Jeśli chcecie zakupić syfon do wody sodowej, to na pewno tutaj https://www.gastropuls.pl/syfony-do-wod ... ast-500505 warto sobie zerknąć. Jest tam bowiem namiar na sklep, w którym można znaleźć profesjonalny sprzęt dopasowany do konkretnych potrzeb. Oczywiście są tam również w ofercie różne inne przydatne urządzenia.
Warto do takiej gastronomii zakupić dobrej jakości sprzęt. To powinna być inwestycja na wiele długich lat. W sklepie Gastro Swiss https://gastro-swiss.pl/ powinniście znaleźć wszystko co trzeba bez względu na profil lokalu gastronomicznego: piece konwekcyjne, zamrażarki, miksery, garnki, meble chłodnicze, czy nawet chemię do sprzątania - taką która może faktycznie znaleźć się w kuchni i nie wywiera ona wpływu na jedzenie które zetknie się z przemytą nimi powierzchnią.
W takich lokalach bardzo istotne jest zachowanie wszelakich warunków higienicznych. Czytałam ostatnio o odwodnieniach liniowych ze stali nierdzewnej na https://www.zew-inwestycje.eu/. Podobno stosuje się je wszędzie tam gdzie niezbędna jest higiena i sprawdzają się w różnych lokalach typu bary.
Czy korzystacie może ze stojaków na stoliki? Słyszałam na ich temat wiele dobrego i można je spotkać w wielu restauracjach. Wszystkich szczegółowych informacji możecie szukać na stronie https://gastrowiedza.pl/wyposazenie-gas ... estauracji
Nierdzewne stoły gastronomiczne ze zlewem https://www.eurostal.pl/stoly-ze-zlewem to jeden z podstawowych elementów wyposażenia każdej kuchni w lokalu gastronomicznym. Przy wyposażaniu kuchni konieczne jest zapoznanie się ze standardami higieny w takich miejscach, stal nierdzewna jest materiałem odpornym na zarysowania w których mogłyby gromadzić się bakterie.
Ciekawym rozwiązaniem w gastronomii jest odroczony wypiek - na stronie www można znaleźć informacje na ten temat. Jestem ciekawa, czy ktoś z was to wykorzystuje?
Ja mam jak najlepsze zdanie o firmie http://starmeat.pl/ Kupicie tam w rozsądnych cenach mięso kurczaka i indyka, mięso bardzo wysokiej jakości i pochodzące z Polski lub Europy. My regularnie u nich się zaopatrujemy, to bardzo dobry dostawca, terminowy i z przyzwoitymi cenami.
Z pewnością są tutaj osoby, które zajmują się prowadzeniem własnej restauracji. Czasy są ciężkie, ale mimo wszystko zawsze trzeba szukać klientów. Ja na przykład polecam zainteresować się czymś takim, jak marketing lokalu gastronomicznego. To on ma duże znaczenie w kwestii tego, czy klienci się o nas dowiedzą i czy do nas przyjdą. Świetne informacje możecie znaleźć na stronie https://akademiafirmy.pl/marketing-restauracji.html
w gastronomii bardzo przydatne są szafy chłodnicze https://restoquality.pl/chlodnictwo/szafa-chlodnicza przydaje się do przechowywania napojów czy warzyw
Koniecznie zerknijcie sobie tutaj https://sklep.technica.pl/filizanki-4/f ... l-rak-roks . Mają tam w ofercie nie tylko sprzęt gastronomiczny i akcesoria, ale również ciekawe filiżanki do kawy. Warto właśnie w takich miejscach się zaopatrywać. Dzięki temu można bowiem zrobić kompleksowe zakupy i sporo zaoszczędzić. Przejrzyjcie sobie ich ofertę.
My postaraliśmy się i mamy jedynie dobrej jakości sprzęt. Zadbaliśmy o to, by także nasze stoły, zlewy, okap oraz regały były od dobrego producenta, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej i postawiliśmy na sprzęt od firmy ALKOS https://alkos.pl/45-okapy-gastronomiczne z Będzin. Ich oferta jest bardzo opłacalna, mają korzystne ceny, szeroki zakres produktów, które super nam się spisują w kuchni, polecam.
Teraz przy przygotowaniu jedzenia na wynos pojemniki gastronomiczne https://gastromarket.pl/transport-i-magazynowanie/ do transportu czy magazynowania to kluczowe elementy.
Ja mogę wam podpowiedzieć, gdzie kupicie w dobrych cenach wysokiej jakości masy cukiernicze i fondanty a także syropy glukozowe, glukozowo-fruktozowe czy sztuczny miód. Solidna, sprawdzona firma, w której my się zaopatrujemy to Holger Food https://www.holgerfood.pl Prowadzę kilka cukierni, także doświadczenie mam spore, wiem, że to najlepsze produkty na rynku, będziecie zadowoleni.
Bożesław pisze: ↑29 paź 2020, 13:02
w gastronomii bardzo przydatne są szafy chłodnicze https://restoquality.pl/chlodnictwo/szafa-chlodnicza przydaje się do przechowywania napojów czy warzyw
W naszej cukierni takie szafy przydają sie bardzo w trzymaniu ciast i tortów
Gastronomia nie jest łatwym biznesem, a teraz przez pandemię i obostrzenia to już ledwo zipie. W tych trudnych czasach przyjęcia okolicznościowe Wrocław odbywają się w domach i ich liczba z pewnością spadła ze względu na ryzyko zakażeń nawet wśród najbliższej rodziny. Trzeba będzie kilku miesięcy, aby branża się odrodziła i ludzie tłumnie ruszyli do knajp.
Odkąd mam swój biznes gastronomiczny mam wiele na głowie, jestem bardzo zadowolony jednak, że biznes się aż tak rozkręcił. Poradnik https://wydawnictwopoligraf.pl/1429/cza ... cznej.html "Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej" Czauderna Jacka w wielu kwestiach jest dla mnie pomocny.
W gastronomii bardzo duże znaczenie ma przede wszystkim przechowywanie. Jedzenie trzeba gdzieś trzymać i musi być ono odpowiednio zabezpieczone, aby zachowało świeżość. W tym celu idealnie sprawdzają się pojemniki próżniowe. Ze względu na jakość polecam te od https://seeyoo.pl/ . Można je użyć także do własnoręcznie robionej diety pudełkowej.
Tak sobie myślę, że urządzanie gastronomii to dopiero ciężki chleb do zgryzienia. Potrzebne są takie profesjonalne sprzęty https://revolution.pl/obrobka-termiczna/kuchnie-gazowe , akcesoria. Trochę tego jest, a to wszystko też się zużywa, więc namiary na sprawdzony serwis z częściami zamiennymi to też ważna rzecz. Mam tylko nadzieję, że pandemia nie da wam tak mocno w kość i wrócicie ze zdwojoną siłą.
mczay pisze: ↑29 kwie 2020, 21:14
W każdym lokalu gastronomicznym powinny znajdować się automaty do lodów. Oczywiście wymagają one serwisu, którego ciekawa oferta dostępna jest na stronie: http://www.basat.pl/serwis.html . Firma dodatkowo zajmuje się też sprzedażą takich maszyn, więc warto się na to zdecydować.
Sprzęt sprzętem, ale trzeba też go dobrze zabezpieczyć przed kradzieżami. Warto tu wspomnieć o https://www.optiguard.pl/. Tam są zabezpieczenia dla firm. Są tam wysokiej klasy monitoringi, ale też inne ciekawe systemy jak np. liczniki klientów.
Jeśli szukasz miejsca w którym możesz zakupić produkty takie jak opakowania na jedzenie to myślę, że https://www.ika-albrecht.pl/kategoria/o ... pierowe/88 jest bardzo dobrym wyborem. Z własnego doświadczenia wiem że ich produkty są wytrzymałe, mają dobrą jakość a również można kupować ekologiczne papierowa opakowania. Fajnie że jest wybór. Polecam bardzo każdemu.
Mam dla was namiar na pycha sery góralskie, kupicie je w gospodarstwie Jadwigi i Ryszarda Smoleniów z Pieniążkowic. Tu macie ich stronę internetową: https://www.serynaturalne.pl/oferta Produkują sery naturalne, wykonywane tradycyjnymi metodami, bez ulepszaczy i konserwantów. Kupicie tam gałki, korbacze czy kolby, wszystko świeże i smakowite.
Witam,czy waszym zdaniem wato pakowac jedzenie w pojemniki plastikowe? Chetnie poznam wasze opinie Zastanawiam się nad nawiazaniem wspolpracy https://stark.pl/produkty/opakowania-pp/ Czy wasze firmy nawiazują takie wspolprace? Co o tym sądzicie? Pozdrawiam serdecznie
A gdzie zaopatrujecie się w sprzęt gastronomiczny ? My z mamą jesteśmy na etapie szukania różnych rzeczy i widziałam bardzo dobre opinie o hendi gastronomia i raczej tam się zaopatrzymy. Widziałam tam super łyżeczki do kawy Latte czy nawet tace do serwisowania kawy.
Oczywiście wiele zależy od tego, na jaką dietę się zdecydowaliście. Na przykład moim zdaniem najlepszą opcją jest Dieta pudełkowa Warszawa w wydaniu Classic Fit od SportFoodBox. Tak więc jeśli jesteście z tych okolic, to polecam sprawdzić najlepszą z opcji. Możecie tam zawsze liczyć na zdrowe i pyszne posiłki każdego dnia z urozmaiconym menu. Warto sprawdzić i zadbać o siebie tym bardziej w okresie letnim!
Muszę przyznać, że bardzo dobrze sobie pojadłam w restauracji Libero https://www.hotel-libero.pl/restauracja/menu/ , mieszczącej się w tamtejszym hotelu. Akurat skosztowałam roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami - palce lizać! Pod względem smaku i kompozycji w zupełności mi się to spodobało.
gastronomia to dość trudny i wymagający biznes ale jeśli to czujemy to myślę, ze warto iść w tym kierunku talent do gotowania to jedno, trzeba tez zadbać o odpowiednie wyposażenie takiego lokalu. Tu szczególnie warto zajrzeć do hurtowni Gastrosilesia znajdziecie tu m.in takie naczynia żeliwne https://www.gastrosilesia.pl/naczynia-z ... 4,307,39,0. Ciekawa i szeroka oferta, rozsądne ceny i sprawna realizacja zamówień.
Ja ze swojej strony polecam zapoznać się z oferta firmy FOLIOS https://www.folios.pl/kontakt, która oferuję sprzedaż tworzyw sztucznych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym w tym gastronomii. Firma oferuję bardzo bardzo dobre ceny i szeroki asortyment.
Ostatnio sporo szukałem w Internecie informacji na ten temat, i udało się rozwiać wątpliwości. Już nie musisz błądzić i tracić czas na szukanie odpowiedzi na twoje pytania, bo zrobiłem to za Ciebie! Wystarczy że wejdziesz w tę stronę www a dowiesz się więcej ... https://famag.pl/rozwiazanie/siatka-do-bel/
Mamy cukiernię, kilka stolików, ale przede wszystkim sprzedajemy własne wyroby cukiernicze. Tutaj wiadomo, ze założenie działalności wymaga wielu pozwoleń, badań z sanepidu, itp., ale jest to praca, o której zawsze marzyłam, mieć własną cukiernie to nie byle co . Kocham piec, używam wyłącznie najlepszej jakości składników. Ogromną rolę odgrywa tu oczywiście mąka. Ją kupuje tylko z mojego sprawdzonego młyna JAKPOL https://jakpol-ambroziak.pl/produkty/ w miejscowości Gołymin-Ośrodek. Ich oferta jest szeroka, a produkty spełniają wszystkie potrzebne certyfikaty. Bardzo dbają o jakość, polecam.
Widzę, że jakoś nasza branża podniosła się po tym lockdownie W moim przypadku nie żałuję, że pozostałam dalej przy prowadzeniu swojej restauracji. Od momentu otwarcia, obroty zdecydowanie wzrosły, przez co mogłam sobie wyremontować strefę zmywalni. Cały sprzęt zakupiłam na: https://gastromocni.pl/zmywalnia
Na pewno na tę stronę https://sklep.technica.pl/gofrownice-po ... her-370162 warto sobie zerknąć. Jest tam bowiem wiele ciekawych propozycji do gastronomii. Między innymi znajdziecie tam profesjonalne gofrownice. Mają tam ciekawy asortyment dopasowany do konkretnych potrzeb.
Myślę, że aktualnie jest to bardzo ciekawy pomysł na biznes. W trakcie pandemii zamknęło się sporo lokali gastronomicznych. Sama od pewnego czasu prowadzę małe bistro i widzę jak nasza branża w ostatnim czasie odżyła. Jeśli będziesz szukać mebli gastronomicznych, okapów lub innych elementów wyposażenia kuchni, to możesz zainteresować się ofertą firmy http://belmag.pl/oferta/. Gwarantują wysokiej jakości sprzęt w atrakcyjnych cenach.
Dlaczego jeszcze nikt nie wspomniał o zmywarkach przemysłowych?? Zwłaszcza tych najlepszych jakościowo od marki https://www.winterhalter.com/pl-pl/ . Ja jestem zachwycony tymi produktami. Nic lepszego na rynku nie znajdziecie pod kątem wydajności, trwałości, solidności, doksonałyh parametrów domywania itp. Gorąco polecam każdemu restauratorowi.
Nie prowadze gastronomii ale jesli chodzi o fajne personalizowanne opakowania to polecam zamowic i projekt i opakowanie z firmy http://yanko.com.pl/ Ja tu zamawiam do siebie do firmy i bardzo sobie chwale. Ladne dobrze wykonane, jakosc pierwsza klasa i spoko cena
W Gastromarket można bez problemu znaleźć grzałki do podgrzewaczy tutaj https://gastromarket.pl/grzalki-do-podgrzewaczy/. W tym sklepie mają praktycznie wszystko do każdego rodzaju kuchni łącznie z drobnymi akcesoriami i częściami gdy potrzebujemy coś naprawić zamiast kupować nowe. Do wyposażenia gastronomii to chyba najlepiej zaopatrzony sklep internetowy jaki widziałam.
Coraz więcej fajnych restauracji się otwiera i jeśli ktoś lubi gotować gościom to warto pomyśleć o otwarciu własnej. Pomoże w tym grupa https://www.facebook.com/groups/166207460532845 gdyż znaleźć na niej można ludzi którzy związani są z branżą gastronomiczną
Witam,co sadzicie o tym,by zainwestowac w dobrej jakosci wiadra i opakowania do biznesu gastronomicznego? Chcę rozwijavc swoj biznes na większą skalę. Rozsyłam zamówienia do innych miast. https://www.plast-box.com/oferta/katalo ... stokatne/ Co sądzicie?
Hej. Idzie całkiem nieźle, chodź bywa różnie. Początek zdecydowanie jest najcięższy, bo trzeba ogarniać najwięcej. Nowe punkty gastronomiczne wciąż się otwierają i wiele z nich daje sobie nieźle radę. Ważne, żeby być możliwie najlepiej przygotowanym jeszcze przed otwarciem, do pomocy polecam ten blog https://cse.google.bg/url?q=http://agdchrosciel.pl/ i życzę powodzenia. Pozdrawiam.
Hej. Każdy kto otwiera własny biznes w dzisiejszych czasach, jest naprawdę odważny. Biorąc pod uwagę obecne realia. Coś o tym wiem, ponieważ prowadzę własną restauracje i ostatnio musiałam nawet zamówić nowy piec na stronie https://revolution.pl/piece/podstawy-pod-piece_2 które nie kosztował mało. Ale takie są właśnie uroki prowadzenia własnej działalności.
Ja opieram się na produkcji wyrobów w postaci ciast, tortów. W takim biznesie konieczne jest wyposażenie w stosowny sprzęt, dzięki któremu możliwe byłoby świadczenie takich usług. Ogromnego wsparcia na tym polu udzielili https://www.bmcpolska.com/oferta , dostarczając nam co trzeba ; głównie urządzenia do czekolady czy lodów.
Ja opieram się na produkcji wyrobów w postaci ciast, tortów. W takim biznesie konieczne jest wyposażenie w stosowny sprzęt, dzięki któremu możliwe byłoby świadczenie takich usług. Ogromnego wsparcia na tym polu udzielili https://www.bmcpolska.com/oferta , dostarczając nam co trzeba ; głównie urządzenia do czekolady czy lodów.
No dobra jak już mowa o gastronomii to nie zapominajmy, że bardzo ważna jest czystość w miejscu pracy. Dlatego też aby znacznie lepiej zadbać o sterylność w miejscu pracy czyli w kuchni to znalazłam takie sterylizatory dzięki którym nawet nasze sztućce będą idealnie czyste od wszelakich zarazków..
W gastronomii nie może być mowy o przestojach. Dlatego tak ważne jest znalezienie solidnych dostawców różnego rodzaju produktów. Wiem, że ta firma https://trafinoil.pl/ jest niezastąpiona jeśli chodzi o oleje gastronomiczne. Dostarczają wysokiej jakości produkty, w dobrych cenach, na terenie całeego kraju. A do tego zajmują się także recyklingiem zużytego oleju, co rozwiązuje kolejny problem związany z utylizacją takich odpadów.
Wiecie co, jeżeli poszukujecie jakiegoś miejsca, który moglibyście dostać porządne wyposażenie gastronomiczne, to moim zdaniem, koniecznie powinniście sobie zerknąć tutaj. Mnie udało się tam zamówić maszyny gastronomiczne w bardzo dobrej cenie, więc myślę że i wy znajdziecie tam coś dla siebie