Problem z kominem

Prowadzisz własny biznes? Opowiedz nam o tym. W tym wątku rozmawiamy o plusach i minusach prowadzenia własnej działalności. Podpowiadamy jak działać sprawnie i efektywnie. Pochwal się swoją marką i zaprezentuj swoje produkty!
koleś

Problem z kominem

Post autor: koleś »

Cześć, ja wiem, że teraz może nie pora na remonty ogrzewania, ale okazało się, że mam nieszczelny komin. Nie sprawdzałem tego wcześniej, moja wina. W sumie nigdy problemów nie było, ale to nie oznacza, że nie mogły być, prawda? No i właśnie wystąpiły. Nie wiem, jak mam sobie z tym poradzić, może wy mi coś podpowiecie? Jakieś uszczelnianie kominów robić?
Stanisław

Re: Problem z kominem

Post autor: Stanisław »

W takiej sytuacji najlepiej skorzystać z systemów do renowacji. Takie systemy ma w swojej ofercie polska firma Cermas - https://www.cermaspolska.pl/. Ich produkty są wysokiej jakości i w korzystnej cenie. Kupicie u nich także masy uszczelniające, wkłady kominowe itp. Wszystko co potrzebne przy budowie lub remoncie komina. Ich produkty mają wszystkie potrzebne certyfikaty i spełniają wszystkie normy, więc gwarantują bezpieczeństwo.
dziuś

Post autor: dziuś »

W sumie każdy ma inny problem jeśli chodzi o ogrzewanie, ale mi się wydaje, że często nie doceniamy samego komina. Z nim różne rzeczy mogą się dziać, ale w sumie nie ma tego złego, żeby nie naprawić. Jeśli komin jest niewydolny, można zrobić frezowanie kominów i w ten sposób znów cieszyć się jego pełnym działaniem.
Kaśka

Post autor: Kaśka »

nie jestem moze specjalistką, ale problemy z kominem najczesciej są chyba spowodowane czesciami kiepskiej jakości. mielismy w domu duzo problemów az w koncu zdecydowalismy się na wymianę i skorzstanie z czesci od https://www.checz.pl/. Róznica naprawde ogromna, niebo a ziemia!
atussa

Post autor: atussa »

dziuś pisze: ↑30 kwie 2021, 7:32 W sumie każdy ma inny problem jeśli chodzi o ogrzewanie, ale mi się wydaje, że często nie doceniamy samego komina. Z nim różne rzeczy mogą się dziać, ale w sumie nie ma tego złego, żeby nie naprawić. Jeśli komin jest niewydolny, można zrobić frezowanie kominów i w ten sposób znów cieszyć się jego pełnym działaniem.
Ja mam duży problem z moim kominem w domu. Natomiast mam stary piec, przy czym jest to też duży strach. Mieszkam w wynajętym mieszkaniu, więc wymiana pieca nie wchodzi w grę. Od nie dawna dzieje się coś dziwnego. Gdy rozpalam w piecu większość dymu zostaje w kotłowni, przy czym w mieszkaniu robi się szaro. Znacie kogoś dobrego kto ma usługi kominiarskiez okolić Wałbrzycha?
Alva676

Post autor: Alva676 »

Frezowanie komina może pomóc aczkolwiek bywa, że nie wystarczy modernizacja i trzeba po prostu postawić nowy komin. Jeśli u Ciebie zaszłaby taka konieczność, polecam współpracę z PEKABET. Firma ta oferuje nowoczesne, trwałe systemy kominowe do każdego rodzaju ogrzewania. Daje oczywiście na nie gwarancję. My mamy właśnie nowy system Uniwersal. Jesteśmy teraz bardzo zadowoleni z wydajności systemu grzewczego w domu. Kupiliśmy też specjalną nasadę na komin (też od PEKABET), która chroni przed zanieczyszczeniami a tym samym powstawaniem ciągu wstecznego.
ODPOWIEDZ