Rękodzieło - gdzie sprzedać?
Prowadzisz własny biznes? Opowiedz nam o tym. W tym wątku rozmawiamy o plusach i minusach prowadzenia własnej działalności. Podpowiadamy jak działać sprawnie i efektywnie. Pochwal się swoją marką i zaprezentuj swoje produkty!
- Janka77
Rękodzieło - gdzie sprzedać?
Cześć dziewczyny! Moją pasją jest ozdabianie różnych przedmiotów i biżuterii decoupagem. Do tej pory robiła drobiazgi głównie dla rodziny i znajomych. Okazało się, ze wszystkim się bardzo podobają moje małe dzieła i zaczęłam mieć zamówienia. Pomyślałam, ze to fajny sposób na dorobienie do domowego budżetu i tak na co dzień siedzę w domu z dziećmi. Jak myślicie, gdzie najlepiej byłoby sprzedawać rękodzieło? Słyszałam że najlepiej w internecie, może jakieś kiermasze, czy wynająć stoisko? Macie jakieś doświadczenie w tej branży?
- Czarnuszka
Re: Rękodzieło - gdzie sprzedać?
Post autor: Czarnuszka »
Hej! Może zorganizuj wystrzałowy event, na którym zaprezentujesz swoje dzieła. Zadbasz o dobrą rozrywkę, muzykę i dasz się zapamiętać wielu ludziom! Dzięki temu na pewno wypromujesz swoją działalność
Polecam Ci Red8Events (Zostawiam Ci linka: http://red8events.pl/ ). Oni zajmą się organizacją, kwestiami logistycznymi itd. To bardzo profesjonalna firma i szczerze polecam 

- Oj tam oj tam
Post autor: Oj tam oj tam »
Rękodzieło to najlepiej na jakiś targach albo jakbyś otworzyła swój własny sklepik. Tylko pamiętaj o dobrej reklamie bo tak to to nic nie ruszy
Polecam tego typu tabliczki reklamowe: http://emaliernia.com/tabliczki-reklamowe/ fajnie się prezentują i na pewno pomogą Ci w promocji 

- Krowka_muczka
Post autor: Krowka_muczka »
Najlepsze miejsca do sprzedawania rękodzieła to strony typu etsy, pakamera, artmadam, kiedyś działała dawanda, ale juz jest zamknięta i przeniesli sie na etsy.
- Pelargonia
Post autor: Pelargonia »
Możliwości jest wiele. Albo możesz to robić przez internet, albo otworzyć sklep stacjonarny i oferować swoje produkty lokalnie. Tylko wtedy musisz zarejestrować firmę a do tego później prowadzić księgowość. Możliwości jest wiele, tylko trzeba się w nich rozeznać. Jakbyś chciała zakładać firmę i martwiła się sprawami księgowymi to mogę polecić https://ksiegowa-halinow.pl/ . Powodzenia 

- Irenka
Moim zdaniem warto pamiętać o dobrym biurze rachunkowym i najlepiej skorzystać z usług biura rachunkowego MG Finanse Gdańsk sprawy związane z księgowością. Chyba, że naprawdę ktoś się na tym zna... Ale skoro prowadzicie przykładowo swoją działalność czy nie lepiej jednak kogoś zatrudnić, a w to miejsce zyskać trochę czasu? Większej swobody?
- Diana
Jest dokładnie tak jak pisze Pelargonia. Możesz po prostu sprzedawać to we własnym sklepie internetowym, ale musisz właśnie pamiętać o konieczności założeniu firmy, a to wiąże się dalej z koniecznością prowadzenia księgowości. Sama natrafiłam w internecie na opcję firmy https://wfirma.pl/ w której to oferują kompleksowa pomoc dla nowych przedsiębiorców, a do tego aktualnie trwa jakaś promocja w cenniku na aż 60% niższą cenę, wiec możesz również ten aspekt wziąć pod uwagę jeśli zdecydujesz się na sklep internetowy 

- Pongowska34
Post autor: Pongowska34 »
Diana, a nie wiesz może jak wygląda u nich sprawa z zarządzaniem sprzedażą? Wyczytałam na ich stronie https://wfirma.pl/zarzadzanie-sprzedaza że prowadzą tego typu działania, ale wiesz może coś więcej? Jak to dokładnie wygląda?
- Nuniek
- Kontakt:
Warto przyjrzeć się też innym firmom, które wspierają przedsiębiorców:) mój mąż korzysta z Faktura Small Business. Wszystkim poleca ten program do fakturowania. Mówi że ma wiele przydatnych do pracy opcji, jest prosty w obsłudze i tani przede wszystkim. A wszystko można za darmo potestować sobie wcześniej
fajnie że program jest aktualizowany i zgodny z przepisami. Dodatkowo przedsiębiorca stale może liczyć na wsparcie pomocy technicznej.

Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina
- ↳ Dzieci
- ↳ Ślub
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Make up i stylizacje
- ↳ Podróże
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Urządzanie domu
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zielarstwo