Warto być w Mary Kay?
Prowadzisz własny biznes? Opowiedz nam o tym. W tym wątku rozmawiamy o plusach i minusach prowadzenia własnej działalności. Podpowiadamy jak działać sprawnie i efektywnie. Pochwal się swoją marką i zaprezentuj swoje produkty!
- Feri
Re: Warto być w Mary Kay?
Wszystko zależy od Twojego zaangażowania, możliwości i czasu, jaki możesz poświęcić na pracę. Znam konsultantkę, ale dla niej to jest dodatkowa praca, którą łączy z wychowaniem dwójki małych dzieci. Jest bardzo zadowolona:) Z tego co kojarzę, są osoby, dla których jest to jedyne źródło dochodu, mogę o coś dopytać, jeśli chcesz
- magusia
Na start to koszt zestawu kosmetyków, ale w razie czego możesz je zwrócić, gdybyś uznała, że to nie jest dla Ciebie. Norm nie ma, pracujesz ile chcesz i możesz, więc Twoje zarobki zależą od Ciebie. Ja to traktuje jako zajęcie dodatkowe, ale mam kilka koleżanek dla których to główna praca i dobrze im idzie.
- magusia
Dokładnie tak, mam kolezanki, które nawet zapisały się dlatego, żeby dla siebie kupować ze zniżką, a i tak im się trochę biznes rozkręcił, bo zaczęły z czasem zamawiać dla rodziny i znajomych.
- Feri
Zobacz, czy w Twojej okolicy któraś z konsultantek nie organizuje spotkania kosmetycznego, mogłabyś się przejść zobaczyć jak to wygląda i w razie chęci zapisać się jakbyś chciała Jeśli nie, możesz zapisać się poprzez stronę internetową https://www.marykay.pl/pl-pl/jak-zostac ... a-mary-kay daj znać jaką decyzję podjęłaś - właściwie niczym nie ryzykujesz
- magusia
Pure, zestawy są różne, najlepiej umów się z konsultantką i zobacz na żywo, na spotkaniu. Zawsze w ten sposób możesz też dopytać o konkretne kosmetyki. Zobacz tutaj krok po kroku jak zacząć: https://www.marykay.pl/pl-pl/jak-zostac ... et-started A o koszty raczej bym się nie martwiła, bo jednak jak stwierdzisz, ze to nie dla Ciebie, to oddadzą Ci pieniądze za niewykorzystane kosmetyki
- Feri
W pakiecie startowym są kosmetyki, z którymi rozpoczynasz pracę, z którymi możesz iść do klientek A poniesione koszty nie są problemem, jak ktoś wyżej napisał, po pierwsze: mała szansa, że kosmetyki się nie sprzedadzą, po drugie jakby co, firma faktycznie zwraca koszty
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina
- ↳ Dzieci
- ↳ Ślub
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Make up i stylizacje
- ↳ Podróże
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Urządzanie domu
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zielarstwo