Fotelik czy Smart Kid Belt?

Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
Awatar użytkownika
DżastKA

Re: Fotelik czy Smart Kid Belt?

Post autor: DżastKA »

Pas jest bardzo fajnym rozwiązaniem. Oczywiście jeżeli wybierasz go dla dziecka powyżej 5 lat. My używamy z siedmiolatkiem i jak na razie spisuje się dobrze. Fajnie sprawdził się też na wakacjach.
Awatar użytkownika
han

Post autor: han »

Smart Kid Belt to najlepsza alternatywa dla fotelika zarówno w okresie wakacyjnym jak i podczas roku szkolnego. Małe wygodne z atestami i zawsze można mieć pod ręką w torebce.
Awatar użytkownika
karolinaiwanska

Post autor: karolinaiwanska »

han pisze: ↑13 sie 2019, 20:07 Smart Kid Belt to najlepsza alternatywa dla fotelika zarówno w okresie wakacyjnym jak i podczas roku szkolnego. Małe wygodne z atestami i zawsze można mieć pod ręką w torebce.
Zgadzam się. Bardzo fajna i praktyczna alternatywa. Oczywiście dla starszego dziecka. Lekkie i mobilne rozwiązanie, które mogę mieć zawsze przy sobie.
Awatar użytkownika
Dita

Post autor: Dita »

Ja się przekonałam jak trochę poczytałam i zobaczyłam też wyniki testów dynamicznych, kurcze naprawdę bardzo dobrze się sprawdza. Widzieliście te testy? fajnie ze w ogole regularnie je robią i publikują
Awatar użytkownika
walewska

Post autor: walewska »

Nie ma się nad czym zastanawiać, pas Smart Kid Belt jest bezpieczny polecam,. Bardzo praktyczne urzadzenie, które zawsze możesz mieć przy sobie i w razie potrzeby wykozystać, fotelik już tak praktyczny nie jest
Awatar użytkownika
Eveline

Post autor: Eveline »

Jestem ciekawa ile z Was drodzy rodzice stosuje pasy Smart Kid Belt? Zapewne wielu z Was ma je w swoim posiadaniu. Podzielcie się opinią. Od siebie mogę powiedzieć tyle, że trafiłam na nie przez przypadek na stronie: https://smartkidbelt.com/pl/ i pomyślałam, że może one ujarzmią moją małą bestię w aucie (czyt. syn). Mój podstępny pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę. Polecam je każdemu.
Awatar użytkownika
mczay

Post autor: mczay »

Moja córka bardzo nie lubiła jeździć w foteliku, dlatego gdy skończyła 5 lat postanowiłam spróbować Smart Kid Belt. Adapter spisuje się świetnie, poza tym że córka polubiła jazdy samochodem jest to też wygodne rozwiązanie dla mnie. Adapter zajmuje mniej miejsca i jest łatwy w montażu i demontażu, ale jest tak samo bezpieczny jak fotelik. Polecam
Awatar użytkownika
sylwia63

Post autor: sylwia63 »

mczay pisze: ↑27 lis 2019, 13:26 Moja córka bardzo nie lubiła jeździć w foteliku, dlatego gdy skończyła 5 lat postanowiłam spróbować Smart Kid Belt. Adapter spisuje się świetnie, poza tym że córka polubiła jazdy samochodem jest to też wygodne rozwiązanie dla mnie. Adapter zajmuje mniej miejsca i jest łatwy w montażu i demontażu, ale jest tak samo bezpieczny jak fotelik. Polecam
Też polecam to rozwiązanie. Bardzo ciekawe i zapewnia dobry poziom bezpieczeństwa. Ma wszelkie atesty, nie tylko krajowe. Przydatne rozwiązanie jak szybko trzeba dziecko "przeprowadzić" do drugiego samochodu.
Awatar użytkownika
Try55

Post autor: Try55 »

Fotelik polecam bardzo dla dzieci, które nie ukończyły 5-6 roku życia. U mnie dzieci jeżdziły do 7 roku życia w foteliku. Jak skończyły 7 lat, było im za ciasno w foteliku, czyli cisły pasy i ogólnie gdzieś tam czuły sie przygniecione, wtedy kupiłam pasy Smart Kid Belt. Jest tam regulacja, tam jest ten 3 punktowy pas i dobrze przytrzymuje dziecko. Tak jest Okay
Awatar użytkownika
daga

Post autor: daga »

wg mnie fotelik jak najdłużej się da. Bardziej chroni nasza pociechę, bezpieczniejszy. A jak już wyrośnie to wtedy nie mamy niestety za dużego wyboru i zostają nam chyba wtedy tylko pasy.
Awatar użytkownika
inga123

Post autor: inga123 »

Skoro smard id belt jest bezpieczny to dlaczego by go nie używać? Dziecko co prawda nie widzi, co jest wokół, ale to u nas też na plus, bo przynajmniej nie ma tej choroby lokomocyjnej, która wcześniej nam bardzo przeszkadzała.
Awatar użytkownika
mami22

Post autor: mami22 »

A może ktoś z was testował turystyczne łóżeczka niemowlęce? Chodzi mi o modela podobne do tych: https://www.ceneo.pl/Lozeczka_dzieciece ... owlece.htm. Wyglądają całkiem fajnie; my często podróżujemy więc zastanawiamy się, czy takiego nie sprawić naszemu maluchowi...
Awatar użytkownika
Lolita

Post autor: Lolita »

U nas sprawdza się idealnie pas smart kid belt. Jest bardzo praktyczny,mało tego bardzo łatwy w montażu :D Osobiście sobie chwalę, moim dzieciom najbardziej podoba się to, że mają dużo więcej miejsca z tyłu :)
Awatar użytkownika
Emiliaa

Post autor: Emiliaa »

Widziałam u znajomych, że pasy smart kid belt rewelacyjnie się sprawują. Jeżeli przeszły one podstawowe testy i wszystko jest z nimi okej to dlaczego by nie ? Kosztują tak na prawdę niewiele, są niewielkich rozmiarów, więc można trzymać je w torebce.
Awatar użytkownika
gajkaa

Post autor: gajkaa »

Nawet na wakacje można zabrać ze sobą a fotelika no raczej nie ma jak. Dla mnie Smart Kid Belt na prawde jest rewelacyjnym wynalazkiem,sprawdza się super. używamy i chwalę sobie. Czytałam nawet na ich fb o tych nowych testach dynamicznych, i znów się okazuje, ze pas jest bezpieczny
Awatar użytkownika
Róża

Post autor: Róża »

Ja mam większe zaufanie do fotelika samochodowego i raczej nie kupie czegoś takiego.
Awatar użytkownika
karolinaiwanska

Poszukajcie sobie Fundacji Jestem Potrzebny. Zrobili test porównawczy fotelików i właśnie Smart Kid Belt. Wynik może wielu zaskoczyć. Foteliki nie wypadają tak dobrze jak się o nich mówi a pas wypada zaskakująco dobrze. W niektórych testach lepiej niz foteliki. Badania robione były w Hiszpańskim instytucie.
Awatar użytkownika
Try55

Post autor: Try55 »

karolinaiwanska pisze: ↑04 mar 2020, 14:21 Poszukajcie sobie Fundacji Jestem Potrzebny. Zrobili test porównawczy fotelików i właśnie Smart Kid Belt. Wynik może wielu zaskoczyć. Foteliki nie wypadają tak dobrze jak się o nich mówi a pas wypada zaskakująco dobrze. W niektórych testach lepiej niz foteliki. Badania robione były w Hiszpańskim instytucie.
Widziałam wyniki tych testów. A najlepsze jest to, ze i tak ciągle SKB jest krytykowane. Przykre.
Awatar użytkownika
karolinaiwanska

Try55 pisze: ↑05 mar 2020, 23:46
karolinaiwanska pisze: ↑04 mar 2020, 14:21 Poszukajcie sobie Fundacji Jestem Potrzebny. Zrobili test porównawczy fotelików i właśnie Smart Kid Belt. Wynik może wielu zaskoczyć. Foteliki nie wypadają tak dobrze jak się o nich mówi a pas wypada zaskakująco dobrze. W niektórych testach lepiej niz foteliki. Badania robione były w Hiszpańskim instytucie.
Widziałam wyniki tych testów. A najlepsze jest to, ze i tak ciągle SKB jest krytykowane. Przykre.
Własnie. Nic na to nie poradzimy. I najciekawsze w tym jest, że głos krytyki najgłośniejszy jest u sprzedawców tradycyjnych fotelików. Nawet nie patrzą na testy, które pokazują coś innego.
Awatar użytkownika
Gejlis

Post autor: Gejlis »

Wybierając fotelik kluczową sprawą jest bezpieczeństwo dziecka. Tutaj link możecie zerknąć sobie na markę Joie Stages. Mają naprawdę porządne foteliki w rozsadnej cenie.
Awatar użytkownika
namija

Post autor: namija »

Duży wybór fotelików można znaleźć w https://dzieciecyswiat.com.pl/.
ODPOWIEDZ