jak pomóc córce?

Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
Awatar użytkownika
dana90

jak pomóc córce?

Post autor: dana90 »

Cześć wszystkim. Mam problem z moją nastoletnią córką. To bardzo zdolna dziewczyna, świetnie się uczy, uwielbia czytać książki, ale niestety nie radzi sobie z relacjami z rówieśnikami. Stało się to szczególnym problemem gdy córka weszła w okres dojrzewania. Ma niewielu znajomych, inne dzieci śmieją się z niej, że jest kujonem. Nie wiem jak jej pomóc. 
Awatar użytkownika
Ilia

Re: jak pomóc córce?

Post autor: Ilia »

Heh, jakbym słyszała o swojej Kasi… Może spróbuj z nią pogadać, albo jeżeli nie czujesz się na siłach, to namów ją na wizytę u psychologa? W Poradni Salomon w Łodzi organizowane sa takie specjalne grupy wsparcia dla młodzieży.
Awatar użytkownika
dana90

O, to ciekawa opcja. Może na taką grupę dałaby się namówić, a przy okazji poznałaby rówieśników. A kto prowadzi tą grupę w Poradni Salomon? Trzeba się gdzieś zapisywać? 
Awatar użytkownika
Ilia

Najlepiej zadzwonić do Poradni i tam wszystkiego się dowiesz. A spotkania prowadzi pani psycholog Maria Woźniak, to naprawdę świetna specjalistka.
Awatar użytkownika
dana90

Mówisz o tej grupie http://www.poradniasalomon.pl/uslugi/grupy-terapeutyczne/grupa-dla-mlodziezy? Mam nadzieję, że uda mi się namówić córkę….
Awatar użytkownika
Ilia

Tak dokładnie! Życzę Wam powodzenia!
Awatar użytkownika
devi992

Post autor: devi992 »

Młodzi ludzie są czasem tak w sobie zamknięci, że nie potrafią nawiązać żadnych relacji z rówieśnikami. Takie zachowanie może być powodowane również przez nerwice lękową. Sprawdźcie sobie koniecznie klinikę PsychoMedic w Łodzi i to, jakimi chorobami się zajmują, bo na pewno pomoc będzie potrzebna. Lepiej wszystko sobie sprawdzić, zanim choroba się pogłębi.
Nocoń

Post autor: Nocoń »

Myślę, że warto skontaktować ją z psychologiem. Mojej córce pomogła pani z poradni https://wetalk.pl Kontakt z nimi jest wyłącznie online co dla dziecka myślę, że jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Na pewno córka będzie czuła się w ten sposób bardziej komfortowo. Może kontaktować się w formie tekstowej lub wideo.
ODPOWIEDZ