jak pomóc córce?
Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
- dana90
jak pomóc córce?
Cześć wszystkim. Mam problem z moją nastoletnią córką. To bardzo zdolna dziewczyna, świetnie się uczy, uwielbia czytać książki, ale niestety nie radzi sobie z relacjami z rówieśnikami. Stało się to szczególnym problemem gdy córka weszła w okres dojrzewania. Ma niewielu znajomych, inne dzieci śmieją się z niej, że jest kujonem. Nie wiem jak jej pomóc.
- Ilia
Re: jak pomóc córce?
Heh, jakbym słyszała o swojej Kasi… Może spróbuj z nią pogadać, albo jeżeli nie czujesz się na siłach, to namów ją na wizytę u psychologa? W Poradni Salomon w Łodzi organizowane sa takie specjalne grupy wsparcia dla młodzieży.
- dana90
Mówisz o tej grupie http://www.poradniasalomon.pl/uslugi/grupy-terapeutyczne/grupa-dla-mlodziezy? Mam nadzieję, że uda mi się namówić córkę….
- devi992
Młodzi ludzie są czasem tak w sobie zamknięci, że nie potrafią nawiązać żadnych relacji z rówieśnikami. Takie zachowanie może być powodowane również przez nerwice lękową. Sprawdźcie sobie koniecznie klinikę PsychoMedic w Łodzi i to, jakimi chorobami się zajmują, bo na pewno pomoc będzie potrzebna. Lepiej wszystko sobie sprawdzić, zanim choroba się pogłębi.
Post autor: Nocoń »
Myślę, że warto skontaktować ją z psychologiem. Mojej córce pomogła pani z poradni https://wetalk.pl Kontakt z nimi jest wyłącznie online co dla dziecka myślę, że jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Na pewno córka będzie czuła się w ten sposób bardziej komfortowo. Może kontaktować się w formie tekstowej lub wideo.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina
- ↳ Dzieci
- ↳ Ślub
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Make up i stylizacje
- ↳ Podróże
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Urządzanie domu
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zielarstwo