Kosmetyki dla dzieci
Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
- selena
Kosmetyki dla dzieci
Jakie kosmetyki dla dzieci polecacie kupić? Znacie marki godne polecenia? Ja zastanawiam się nad produktami z eeny meeny, ponieważ słyszałam o nich same pochlebne opinie. Podobno są to produkty, które można stosować już od 1 dnia życia i są praktycznie w 100% naturalne. To chyba przemawia do mnie najbardziej, ponieważ nie chciałabym kupować kosmetyków, kremów itd gdzie aż roi się od parabenów.
- malinka11
Re: Kosmetyki dla dzieci
dbanie o skore dziecka, to pdostawa. jest ona narazona na wszelkiego rodzaju czynniki zewnetrzne, ktore moga sprawic, ze wystapi alergia lub jakies podrazneinie ;/ dlatego warto pomyslec o kosmetykach, dobranych do jego potrzeb!! warto zainteresowsc sie kosmetykami takimi jak, https://essenz.pl/product/4-emolient-dla-dzieci-30-ml ktory ma odpowiednie pH i jest naturalne, koi i nawilza!!
- iga159
Bardzo dobre kosmetyki dla dzieciaczków, nawet takie eco dostaniesz tutaj https://www.maxdrogeria.pl. Ja staram się kupować jak najbardziej naturalne, ponieważ moje dzieci sa alergikami i wszystko inne ich uczula.
- Hanka
Bardzo ważna jest również pielęgnacja pępka u niemowlaka. Dlatego też warto mieć w domu środek o nazwie Octenisept, który działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Ma on wygodną formę sprayu, więc z jego aplikacja nie powinno być najmniejszych problemów.
- lukiUki7
- Kontakt:
- misiowa
Rewelacyjny jest atoperal, szczególnie pasuje nam emulsja do kąpieli, jeszcze podczas kąpieli skóra dziecka jest mięciutka w dotyku i nie trzeba smarować żadnymi oliwkami. Dzięki tej emulsji moje dziecko nie ma żadnych podrażnień, zaczerwienień ani suchych swędzących plamek.
- fleet39
Delikatne mydło w płynie będzie na pewno odpowiednie dla dzieci. Konkretne to mam na myśli tutaj to https://www.le-petit-marseillais.pl/myd ... -migdalowe . Ja stosuję już od jakiegoś czasu i skóra jest zdecydowanie bardziej delikatna. Na pewno będzie to korzystne dla dzieci.
Historii się nie wybiera. Ale mogła być inna.
- qazxcdews
Dla dzieci bardzo dobre są kosmetyki naturalne, u nas też świetnie się sprawdzają te na bazie naturalnych składników. Polecam zerknąć na kosmetyki dostępne w sklepie https://konopieizdrowie.pl/ mają świetną ofertę również dla dzieci.
- swiatka1
Dziecko ma skórę, która jest skłonna do podrażnień i dlatego trzeba też dbać o to, żeby była ona nawilżona. Mam teraz emulsję pielęgnacyjną- harmonia ciała HB. Kosmetyk ma delikatny skład, więc nie będzie podrażniał skóry dziecka, tylko dobrze ją nawilży.
- nosleep
Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to tutaj nie ma taryfy ulgowej - trzeba wybierac tylko najlepsze produkty. Mój synek od urodzenia miał skórę bardzo delikatną i miałam troche problem z doborem kosmetyków bo wikszosc nawet znanych produktów go po prostu uczulała, Dopiero w aptece mi polecono atoperal i od czasu jak go używamy problem się skończył .Mam krochmal, emulsję do kąpania oraz balsam - taki zestaw wystarcza by doskonale zadbać o skórę maluszla
- magusia
Moje dzieci mają alerie i azs, więc my właściwie od pierwszych miesięcy życia używamy emolientów, bo inaczej od razu jakies wysypki, suche i łuszczące się placki, które jak dziecko drapało to robiły się ranki. Więc już nie kombinuje z wymyślnymi kosmetykami i używam tylko atoperalu. Do mycia i po myciu do smarowania. A w razie jakiejs wysypki czy potówek to mam jeszcze krochmal do kąpieli w zanadrzu.
- borellas
Teraz musimy wszyscy dbać o higienę jeszcze bardziej niż kiedykolwiek wcześniej z wiadomych przyczyn, a smutne jest to, że musze szukać po internecie ofert takich jak https://ktpi.pl/zel-do-mycia-rak-antyba ... 00-ml.html żeby dostać dobrej jakości żel bakteryjny. Powód jest taki, że w sklepach stacjonarnych brakuje tego rodzaju rzeczy tak samo jak papieru toaletowego, mięsa, kaszy czy makaronów. Nie sądziłem, że dożyje takich czasów.
- Olaff
Oczywiście tu stawia się na specjalne produkty, ja czasem też używam dla siebie takich kosmetyków, mają one bardzo dobre składy. Jak szukacie polecanych produktów to zerknijcie sobie na https://www.dashofglam.pl/do-czego-sluzy-tonik Znajdziecie tu wiele cennych porad kosmetycznych.
- biasza
Na początek do pielęgnacji pępka to Octenisept stosowałam. Przy córce szare mydło kilka lat temu to się goiło i goiło. A teraz synowi po 5 dniach odpadł suchutki. Zero jakiejś infekcji czy coś. Nie dziwię się, że zalecają właśnie ten spray stosować.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina
- ↳ Dzieci
- ↳ Ślub
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Make up i stylizacje
- ↳ Podróże
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Urządzanie domu
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zielarstwo