Najlepsze kredki

Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
alinka

Najlepsze kredki

Post autor: alinka »

Jakie polecacie kredki dla malucha? Syn ma 2,5 roku, lubi rysować jak starsza siostra, ale ciężko mu zwykłe kredki dobrze uchwycić, więc pomyślałam o jakichś dla takich mniejszych dzieci. Macie coś sprawdzonego?? Jakieś trójkątne albo grube? Czy lepiej świecowe?
zajaczka

Re: Najlepsze kredki

Post autor: zajaczka »

Dla młodszych dzieci najlepszym wyborem będą grube trójkątne kredki, które ułatwiają prawidłowy chwyt (np. Astra ma takie trójkątne kredki jumbo). To potem procentuje chociażby ładniejszym pismem w szkole, bo ręka się tak nie męczy.
alinka

Post autor: alinka »

Dziękuję za odpowiedź, o to chodziło. Gdzie takie kredki można kupić? Chyba jeszcze widziałam, zwykle mają albo grube albo trójkątne, nawet nie wiedziałam, że można kupić takie dwa w jednym.
JoAnka

Post autor: JoAnka »

Ostatnio na promocji w Biedronce widziałam i często się tam pojawiają. Bez problemu też zamówisz online, bo jest tego naprawdę dużo. Takie dwukolorowe to super sprawa, bo mają dużo ładnych, zywych kolorów i na długo wystarczą.
Balbina

Post autor: Balbina »

ASTRA trójkątne jumbo jak dla mnie najlepsze dla małych rączek. Mieliśmy kilka różnych i te sprawdziły się najlepiej. Według mnie rozwój dziecka jest bardzo ważny i dobrze dobrane kredki to podstawa żeby maluch dobrze sobie radził.
laurra

Post autor: laurra »

Zdecydowanie dla maluchów trójkątne grube kredki Jumbo są najlepsze. Dla starszych dzieci i dla dorosłych również, ja na przykład lubię kolorowanki antystresowe, super są kredki astra prestige, świetna jakość, elegancko wyglądają, a nie kosztują majątku
ODPOWIEDZ