Najlepsze pieluszki

Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
Awatar użytkownika
Alberta73

Najlepsze pieluszki

Post autor: Alberta73 »

Hej dziewczyny :) Szykuję wyprawkę dla dziecka i potrzebuję waszej porady. Korzystacie z wielorazowych pieluch? Jakiego producenta możecie mi polecić? Chciałabym je przetestować, bo są ponoć o wiele lepsze od tradycyjnych.
Awatar użytkownika
Olimpia1961

Re: Najlepsze pieluszki

Post autor: Olimpia1961 »

Ja za nic nie wróciłabym do tradycyjnych pieluch, odkąd używam wielorazowych. Są zdrowsze dla środowiska i wygodniejsze dla maleństwa. Polecam zamawiać je od mommymouse.com.pl, bo to polska produkcja i mają niezbędne atesty :)
Awatar użytkownika
biasza

Post autor: biasza »

Jak pieluchy to i rozglądaj się za kremem na odparzenia. Dobra pielucha to podstawa ale jak się pojawi odparzenie to trzeba reagować. U nas sprawdza się najlepiej krem Octenicare. Moja koleżanka mi kiedyś poleciła i jak kupiłam to szybko zauważyłam jak dobrze działa. Nie ma zapachu, nawilża a nie wysusza dodatkowo.
Awatar użytkownika
wera

Post autor: wera »

W życiu bym nie stosowała pieluch wielorazowych. Jaka matka ma na to czas? Ok, nawet jeśli się tymczasowo nie pracuje, to w domu jest tyle roboty, że po co sobie dokładać. W czasach naszych mam faktycznie jednorazowe pampersy były strasznie drogie, szorstkie, wywołujące podrażnienia i na dodatek przeciekające. Nie dziwię się, że większość kobiet z nich rezygnowała, ale w dzisiejszych czasach? Wybór jest na tyle duży, że można znaleźć coś dla siebie (polecam zapoznać się z wpisem https://zabawkaiwyprawka.pl/blog/jakie- ... rodka.html). Moja córka nawet nie poznała, czym jest bolesne odparzenie ;)
Awatar użytkownika
kratka

Post autor: kratka »

Są różne rodzaje pieluszek. Ważne jest przede wszystkim to, żeby nie powodowały podrażnień na delikatnej skórze dziecka. Przy każdej zmianie pieluszki też chusteczki nawilżające dla niemowląt powinno się wybierać odpowiednie, delikatne i bezpieczne. Dla maluszków to wszystko co najlepsze.
Awatar użytkownika
Figa

Post autor: Figa »

Wspomniany już Octenicare całkiem dobrze się sprawdza...
Można o tym poczytać tu https://octenicare.pl/zastosowanie/odparzenia-skory/
A odparzenia od pieluszek to częsta przypadłość!
Awatar użytkownika
kozi44

Post autor: kozi44 »

Spoey wybór dobrej jakości pieluszek w korzystnych cenach znajdziecie w tym sklepie https://rodzinaeko.pl/ . Mają oni także w ofercie specjalne worki na pieluchy, które moim zdaniem także warto jest posiadać. Sprawdźcie sami, na prawdę warto jest ich odwiedzić
Jodła

Post autor: Jodła »

Alberta73 pisze: ↑01 sie 2020, 6:53 Hej dziewczyny :) Szykuję wyprawkę dla dziecka i potrzebuję waszej porady. Korzystacie z wielorazowych pieluch? Jakiego producenta możecie mi polecić? Chciałabym je przetestować, bo są ponoć o wiele lepsze od tradycyjnych.
U nas sprawdzają się pieluszki od Huggies. Próbowaliśmy różnych marek, ale albo podrażniały córkę, albo przeciekały bokiem, albo były drogie. Złotym środkiem okazały się własnie Huggies. A kupuję na allegro, mają świetną cenę.
Sławomir

Post autor: Sławomir »

Jakś czas temu przeglądałem różne sklepy internetowego i natrafiłem stronę, gdzie zakupiłem kosz na zużyte pieluchy oraz kilka innych produktów w naprawdę atrakcyjnej cenie. Według mnie oferuja bardzo wysoka jakość, właśnie czegoś takiego szukałem.
ODPOWIEDZ