Plecaki Coocazoo

Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
Jaśmin

Plecaki Coocazoo

Post autor: Jaśmin »

Dla starszego dziecka wypatrzyłam plecaki marki Coocazoo. Wyglądają całkiem fajnie, szczególnie modele z linii ScaleRale. Z tego co poczytałam, to jakościowo to bardzo dobre produkty. Też do najtańszych nie należą. Widziałam je w Empiku i Smyku. Pewnie tez w innych sklepach się znajdą. Czy jest tu ktoś, kto miał z nimi do czynienia?
Mała

Re: Plecaki Coocazoo

Post autor: Mała »

Plecak taki ma moja starsza siostra i szczerze mówiąc chciałabym taki sam. Jest doskonały gdyż wszystko się w nim mieści no i można go wykorzystywać nie tylko do szkoły ale i różne wypady ze znajomymi. No i ta różnorodność wzorów i kolorów, któa pozwala na wybór idealnego dla siebie.
IwonkaŁabuda

Post autor: IwonkaŁabuda »

Ładne i praktyczne - to chyba najważniejsze cechy. We wzorach jest bardzo duży wybór. I kolorystyczny i samych linii. Do tego maja fajne rozwiązania jeżeli chodzi o możliwości regulacyjne. Bardzo dbają o prawidłową postawę podczas noszenia. To dość istotna zaleta moim zdaniem.
Paweł

Post autor: Paweł »

IwonkaŁabuda pisze: ↑22 mar 2021, 18:50 Ładne i praktyczne - to chyba najważniejsze cechy. We wzorach jest bardzo duży wybór. I kolorystyczny i samych linii. Do tego maja fajne rozwiązania jeżeli chodzi o możliwości regulacyjne. Bardzo dbają o prawidłową postawę podczas noszenia. To dość istotna zaleta moim zdaniem.
Tak regulacja plecaka do wzrostu to podstawa, a one mają jeszcze regulację pasu biodrowego. Mój syn ma taki:

Obrazek

Sam mu go czasami podkradam gdy ruszam z kolegami w góry.
karolinaiwańska

Post autor: karolinaiwańska »

Fajnie wygląda. Młodzieżowo. Z tego co doczytałam, to mają całkiem fajny system regulacyjny, który dba o postawę. Działa w dość szerokim zakresie. I też ten pas piersiowy sporo poprawia. A jak sylwetka prawidłowa, to też obciążenie lepiej się rozkłada. A jak wiadomo plecaki dzieciaków bywają nadmiernie dociążone. Więc warto dbać o to, by to jakoś ułatwić.
Mańka

Post autor: Mańka »

Jak sobie poszukałam w necie, to mają całkiem sporo wzorów. Kilka lini o różnej budowie samego plecaka. Ale wybór kolorystyczny robi naprawdę wrażenie. Myśle, że spokojnie nawet z takim plecakiem student może sie poruszać po mieście. Najważniejsze, by dany model miał kieszeń na laptopa. Seria JobJobber na pewno ma.
Piórko

Post autor: Piórko »

Te paski z przodu też bardzo przydatne czy to do przymocowania kurtki lub deskorolki. Dodatkowo z danego wzoru ja dobierałam dla córki piórnik. Widziałam również torby sportowe bo zastanawiałam się czy nie kupić dla siebie by mieć w czym nosić rzeczy na siłkę. Odłożyłam jednak zakup gdyż w pandemii wiadomo zamknięte :(
IwonkaŁabuda

Post autor: IwonkaŁabuda »

Piórko pisze: ↑29 kwie 2021, 21:53 Te paski z przodu też bardzo przydatne czy to do przymocowania kurtki lub deskorolki. Dodatkowo z danego wzoru ja dobierałam dla córki piórnik. Widziałam również torby sportowe bo zastanawiałam się czy nie kupić dla siebie by mieć w czym nosić rzeczy na siłkę. Odłożyłam jednak zakup gdyż w pandemii wiadomo zamknięte :(
Juz niedługo, już niedługo :) Warto kupić, bo te plecaki i torby są całkiem mocno wykonane. Starczą na długo.
Awatar użytkownika
Hanka

Post autor: Hanka »

Jeśli chodzi o plecaki do szkoły, to tu widziałam ostatnio bardzo fajne, sportowe :) Jak widać w sklepie tym dostępne są między innymi sportowe plecaki marki Adidas, w różnych wzorach i kolorach, więc dla każdego się coś znajdzie ;) Polecam więc się rozejrzeć ;)
Awatar użytkownika
mczay

Post autor: mczay »

Moim zdaniem plecak jest lepszy dla starszego dziecka. Tornistry są bardziej sztywne, więc dla mniejszych dzieci sprawdzi się super. Mój syn chodzi już do liceum, wiec wiadomo, że w tym wieku nosi się plecak do szkoły. Plecak dla siebie wybrał przez internet - tu można znaleźć lekkie plecaki szkolne .
KamiZłota

Post autor: KamiZłota »

mczay pisze: ↑13 cze 2021, 23:47 Moim zdaniem plecak jest lepszy dla starszego dziecka. Tornistry są bardziej sztywne, więc dla mniejszych dzieci sprawdzi się super. Mój syn chodzi już do liceum, wiec wiadomo, że w tym wieku nosi się plecak do szkoły. Plecak dla siebie wybrał przez internet - tu można znaleźć lekkie plecaki szkolne .
Dokładnie tak jak piszesz. No i jak widzę, to plecaki Coocazoo są też w tym sklepie. Bardzo fajnie są wykonane. Jakość naprawdę lepsza niż innych na rynku. A co ciekawe, są bardzo wytrzymałe. A ten ich system regulacyjny jest fantastyczny.
Matyś

Post autor: Matyś »

Podoba mi się dostępność wzorów. Jest zaskakująca. I można właściwie w jednym wzorze skompletować wszystko. I plecak i worek na obuwie, piórnik, czy też przybornik. Do tego jest tez torba sportowa i chyba widziałam nawet portfele. Fajne jest to, ze można wszystko mieć różne lub takie same. Nawet elementy ozdobne do plecaka można zmienić na inne.
Sokołowska

Post autor: Sokołowska »

Matyś pisze: ↑19 lip 2021, 23:20 Podoba mi się dostępność wzorów. Jest zaskakująca. I można właściwie w jednym wzorze skompletować wszystko. I plecak i worek na obuwie, piórnik, czy też przybornik. Do tego jest tez torba sportowa i chyba widziałam nawet portfele. Fajne jest to, ze można wszystko mieć różne lub takie same. Nawet elementy ozdobne do plecaka można zmienić na inne.
Mają całkiem fajny system. Bo nie tylko te dodatkowe elementy są w podobnym wzorze. Same plecaki o różnej wielkości miewają ten sam wzór. Oczywiście różnią się miedzy sobą, ale zawsze, z czasem można zmienić na inny model. A stary odsprzedać. Te plecaki są zrobione tak dobrze że właściwie się nie niszczą.
Awatar użytkownika
pieknyolek

Post autor: pieknyolek »

Jaśmin pisze: ↑10 mar 2021, 21:29 Dla starszego dziecka wypatrzyłam plecaki marki Coocazoo. Wyglądają całkiem fajnie, szczególnie modele z linii ScaleRale. Z tego co poczytałam, to jakościowo to bardzo dobre produkty. Też do najtańszych nie należą. Widziałam je w Empiku i Smyku. Pewnie tez w innych sklepach się znajdą. Czy jest tu ktoś, kto miał z nimi do czynienia?
Ja polecam worek plecak https://maremidesign.pl/kategoria/plecaki-worki
Awatar użytkownika
sofia32

Post autor: sofia32 »

Nigdy nie słyszałam o tej marce, ale przy wyborze plecaka trzeba się kierować najpierw wygodą, a później modą. Zwłaszcza jeśli ma to być plecak dla ucznia. Dzieciom najlepiej wybrać taki, który zapewnia równomierne rozłożenie ciężaru. Z kolei licealiści mają też dużo książek i zeszytów, więc plecak powinien być pojemny. Więcej praktycznych porad jest na stronie https://blog.panpablo.pl/plecak-do-szko ... do-liceum/ .
ODPOWIEDZ