Profilaktyka zębów u niemowląt

Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
Awatar użytkownika
Dżoana

Profilaktyka zębów u niemowląt

Post autor: Dżoana »

Cześć, czy mogłybyście mi coś napisać o profilaktyce ząbków u niemowląt? Nam już wyrosły pierwsze mleczaki :D Nawet nie ma przy tym dużo płaczu, Niunia dobrze znosi pojawiające sie ząbki. ALe zastanawiam się kiedy rozpocząć pielęgnację ząbków u takiego malucha. Widziałam w sklepie takie urocze szczoteczki z misiami :D:D
Awatar użytkownika
Floriana73

Re: Profilaktyka zębów u niemowląt

Post autor: Floriana73 »

Najlepiej zapytaj położną, żeby nie przesadzić, albo pediatrę, bo rozpoczęcie profilaktyki u malucha zależy od momentu pojawienia się ząbków, to indywidualna kwestia.
Awatar użytkownika
Idzisława1996

Post autor: Idzisława1996 »

Możesz też trochę poczytać o ząbkach niemowląt w dentonecie - https://dentonet.pl/kategoria/pacjent/profilaktyka/ ;-)
Awatar użytkownika
malutka_alutka

Post autor: malutka_alutka »

Dla maluszków warto zaopatrzyć się w eko gryzak - jest bezpieczny dla dziecka i dla środowiska. Poza tym bardzo stymuluje wzrost ząbków, a dziecko ma się czym zająć, kiedy dziąsełka go swędzą...
Awatar użytkownika
Róża

Post autor: Róża »

Ja słyszałam i tak robiłam, że jak wyszły mojemu synkowi pierwsze dwójki to poszliśmy do stomatologa. Pani stomatolog powiedziała, że profilaktykę dbania o zęby powinniśmy zacząć od kiedy zaczyna się coś wyżynać.
Bańka

Post autor: Bańka »

U nas przy ząbkowaniu świetnie sprawdza się https://gengigel.pl bardzo dobry żel do smarowania dziąsełek uśmierza ból, synek dzięki niemu przestawał płakać i spokojne zasypiał.
ODPOWIEDZ