Wakacje z maluszkiem nad morzem

Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
Awatar użytkownika
adelajda94

Wakacje z maluszkiem nad morzem

Post autor: adelajda94 »

Część Dziewczyny! Wybieramy się całą rodzinką na pierwsze wspólne wakacje :) Wyjazd dopiero za dwa tygodnie, ale bardzo się ekscytuję tym i zaczęłam już nas pakować. Chciałam Was dziewczyny zapytać co warto zabrać? I czy macie doświadczenie z jazdą wózkiem po plaży?
Awatar użytkownika
Oksana-84

Re: Wakacje z maluszkiem nad morzem

Post autor: Oksana-84 »

No na pewno trzeba zaopatrzyć się w krem do opalania dla maleństwa z bardzo mocnym filtrem. Polecam przetestować wcześniej, jeszcze przed wyjazdem, żeby nie uczulał i nie podrazniał. My stosujemy ten i jest bardzo ok https://www.apteka-leki.pl/produkt/27358-skarb-matki-krem-z-filtrem-spf50-75mlzel-do-mycia-rak-80ml-%23.html. No i wiadomo weź też jakieś leki przeciwgorączkowe itd.
Awatar użytkownika
Weronika

Post autor: Weronika »

Krem to jedno, ale dobrze jest też mieć parasolkę przeciwsłoneczną, żeby ochronić malucha w najbardziej upalną część dnia :) Z mojego doświadczenia powiem Ci, że świetnie też sprawdzają się plastikowe pojemniczki w które wszystko fajnie zapakujesz i się nie rozsypie w bagażu.
Awatar użytkownika
adelajda94

O dzięki, dobrze wiedzieć :) Pomyślałam, że zakupię więcej takich chusteczek https://www.apteka-leki.pl/produkt/8139-pampers-chusteczki-natural-clean-64-sztuki.html. Mogą się przydać, jak będziemy w terenie :)
Awatar użytkownika
adelajda94

O tym nie pomyślałam! Dzięki Marcjana! A co z wózkiem? No bo w sumie mam tylko taki głęboki w stylu vintage na wielkich kołach, więc i tam mamy zamiar zakupić nowy. Myślałam o takim 3w1, ale zupełnie nie wiem jaki sprawdziłby się na plaży, czy w lesie.
Awatar użytkownika
Faustyna_77

Post autor: Faustyna_77 »

Co do wózków to ja jestem zakochana w Cybex Priam. Są dość drogie, ale szczerze mówiąc są niezawodne. Stelaż jest maga solidny, a do tego są po prostu piękne :)
Awatar użytkownika
Marcjana76

Post autor: Marcjana76 »

Tak, tak, te nawilżane chusteczki to błogosławieństwo... Na listę zakupów dopisz środek na komary! Ja stosuję specjalne plastry przeciw komarom. One są fajne, bo przyklejasz je na wózek i maleństwo nie ma bezpośredniego kontaktu z preparatem.
Awatar użytkownika
Gabriel_89

Post autor: Gabriel_89 »

Och no piękne, faktycznie! Słyszałam o tej marce, ale nigdy nie przyglądałam się im szczegółowo :) A widzę, że chyba muszę popatrzec na te ich kolekcje :) Tak rzuciłam okiem i bardzo podoba mi sie ta kolekcja Birds of Paradise
Obrazek
Awatar użytkownika
lolisia

Post autor: lolisia »

Wakacje to beztroski czas zabawy dla dzieci i odpoczynku dla rodziców. Jednak podczas zabawy nie trudno o zadrapania u dzieci . Bo czy sami nie mieliśmy tak w dzieciństwie? Jednak ja takich rzeczy nigdy nie lekceważę. O zakażenie nie trudno. Dlatego zawsze ranę czyszczę, później odkażam, a następnie opatruję. W mojej apteczce zawsze znajdzie się miejsce dla Octeniseptu. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i ratuje każde nasze wakacje. Wiem, że z nim ja i moja rodzina jesteśmy bezpieczni.
Awatar użytkownika
Lidia33

Post autor: Lidia33 »

Na pewno bez względu na to, gdzie wybieramy się ze swoją pociechą, warto zaopatrzyć się zarówno w leki jak i środki higieniczne. Bardzo duży wybór takich właśnie produktów, a także innych propozycji znajdziemy w ofercie apteki internetowej https://www.aptekagalen.pl/higiena-uszu , a co więcej ceny w tym przypadku są niezwykle dostępne.
Awatar użytkownika
sofia32

Post autor: sofia32 »

Wakacje to fajna sprawa.Ale wyjeżdżając z maluszkiem trzeba się do nich szczególnie przygotować, bo wiadomo – maluch potrzebuje wielu rzeczy. Dobrą inwestycją na taki wyjazd jest spacerówka Anex air-x - https://umalucha.pl/produkt/wozek-spacerowy-anex-air-x . Łatwo ją złożyć i rozłożyć. Wyposażona jest w wiele przydatnych akcesoriów. No i warto wspomnieć, że bez problemu możemy ją umieścić w luku bagażowym, bo jest bardzo kompaktowa.
Awatar użytkownika
Zdzisiek78

Post autor: Zdzisiek78 »

Fajnie możesz dopasować wakacje z kolonią z https://sportfun.com.pl/. Dzięki temu możesz pojechać z dzieckiem nad morze, razem ale osobno. Z mężem wspólnie możecie w spokoju spędzać czas, a dziecko razem z resztą kolonii będzie spędzać swoje wakacje. Można by rzec wilk syty i owca cała.
ODPOWIEDZ