Włączenie do diety chorego dziecka nutrikidów

Wszystko o rodzicielstwie, wychowaniu, produktach dla dzieci - jesteś rodzicem? Dołącz do naszej społeczności
Śnieżka

Włączenie do diety chorego dziecka nutrikidów

Post autor: Śnieżka »

Czy któraś z Was miała okazję podawać dziecku NutriKid Multi Fibre w czasie gdy dziecko było osłabione i nie chciało jeść? Pytam, bo jestem po rozmowie z lekarzem i zaleca włączenie tego nutrikid do diety. Warto? Próbowałyście? Jak dziecko reagowało?
Maćka

Re: Włączenie do diety chorego dziecka nutrikidów

Post autor: Maćka »

próbowaliśmy, ale najpierw konsultowaliśmy to z lekarzem. to super pelnowartosciowy posilek, ktory uratowal nas, kiedy mala calkiem starcila apetyt w trakcie choroby. chętnie go piła, zwłaszcza ten czekoladowy bardzo jej smakowal. Zanim zaczniesz stosować najpierw porozmawiaj z lekarzem, bo trzeba go stosować pod jego kontrolą.
Żaneta

Re: Włączenie do diety chorego dziecka nutrikidów

Post autor: Żaneta »

Maćka pisze: ↑15 mar 2021, 21:15 próbowaliśmy, ale najpierw konsultowaliśmy to z lekarzem. to super pelnowartosciowy posilek,
Jasne, że zawsze warto to skonsultować z lekarzem. Ja kupuję akurat dla mojego synka, kiedy choruje, albo po prostu nie ma apetytu nutridrink Frebini, w DOZie. Bardzo dobry skład, cena też mnie przekonuje:)
ODPOWIEDZ