Fizjoterapia - przyszłościowy kierunek ?
Wszystko o nauce, potrzebie rozwoju, dokształcaniu. kursach i szkoleniach. Gdzie warto się wybrać, jakie certyfikaty i dyplomy mają znaczenie.
- yoona
Fizjoterapia - przyszłościowy kierunek ?
Hej wszystkim czy sądzicie, ze warto składać papiery na fizjoterapię ? Tematem interesuje się od dawna a z racji tego, ze za kilka miesięcy będę pisać maturę zastanawiam się już nad tym, jaki kierunek studiów wybrać Póki co chcę iść w tym kierunku. Jakie uczelnie polecacie w Warszawie ? Zależy mi na wysokim poziomie.
- oliska
Re: Fizjoterapia - przyszłościowy kierunek ?
Pewnie, ze to bardzo przyszłościowy kierunek. Ja pracuję w przychodni ( na recepcji tylko więc typowo z branży nie jestem) i doskonale widzę jak trudno jest o dobrego fizjoterapeutę. Także jeśli czujesz, ze to jest to, co chcesz robić w przyszłości to jak najbardziej tak. Na brak pracy na pewno narzekać nie będziesz ( można też przecież otworzyć prywatną praktykę i tak zarabiać).
- suzy
Trudno o dobrego fizjoterapeutę więc ja uważam, że ten kierunek ma faktycznie gigantyczny potencjał. Dla każdego, kto chciałby zająć się tą profesją, poleciłabym kursy i szkolenia np. tu: http://www.topschool-pnf.pl/ . Oferta bardzo rozbudowana, bo mają zajęcia typu PNF, NDT BOBATH, terapię skolioz, kursy z uroginekologii etc. Każdy coś tu znajdzie dla siebie.
- mira_mira
ja właśnie pracuję na swoim zaczynałam co prawda w jednej z klinik ale jednak prowadzenie gabinetu w pojedynkę bardziej mi odpowiada. Grunt to mieć dużo zapału do pracy, fajny kontakt z klientami no i porządne wykształcenie Ja studiowałam w Warszawie własnie, na Mazowieckiej Uczelni Medycznej. Uczelnię polecam
- yoona
mira_mira nawet nie wiesz jak się cieszę, ze się odezwałaś Możesz napisać coś więcej na temat uczelni ? Pewnie rozważę złożenie papierów własnie tu bo nawet lokalizacja mi bardzo odpowiada.
- mira_mira
no pewnie, nie ma sprawy moim zdaniem warto bo wiem sama po sobie, ze tu świetnie przygotują Cię do wykonywania zawodu i to zarówno w teorii jak i w praktyce. Wszystkie zajęcia są ciekawe, wykładowcy z dużym doświadczeniem i naukowym i akademickim. Czesne moim zdaniem na rozsądnym poziomie. Warto sledzić ich stronkę i wybrać się na dzień otwarty bo na pewno takie będą organizowane.
- yoona
Bardzo Ci dziękuje! na pewno na dni otwarte się wybiorę tylko muszę obserwować ich stronkę żeby wiedzieć kiedy będa organizowane Poszperałam też troszkę w sieci i jak się okazuje sporo osób tą uczelnię poleca, także sama nie jesteś
- mama_kama
Wszystko zależy jaki kierunek obierzemy, bo praca jako fizjoterapeuta w szpitalu raczej to nie jest dobry. Ale też np. ciekawym rozwiązaniem jest kurs trenera personalnego medycznego. Na https://health-factory.pl/ jest w ofercie Akademii i szkolenia zaczynają się już od styczna 2020, może zobacz.
- mira_mira
No tak, na stronach opiniowych też można sobie poczytać jak to wygląda wiesz nie ma takiej uczelni która będzie miała 100% pozytywnych opinii ale porównując MUM z innymi to wg mnie ten wygrywa w przedbiegach
- farti
ja studiuje fizoterapie we Wrocławiu i bardzo sobie cenie prowadzący są fajni i ludzie całkiem okej, chociaż przyznam szczerze, że akurat tutaj wolę znajomych z mojego akademika ale to pewnie akurat zależy od rocznika
- tormund91
Odpowiednie ćwiczenia czy zabiegi mogą zdziałać cuda. Bardzo dużo zależy od naszego zaangażowanie, chęci. Drugą sprawą jest rehabilitant. Jego podejście i doświadczenie ma duże znaczenie. Warto wybierać miejsca mające dobra opinię, np. ta rehabilitacja brzozów : https://www.fizjoterapiadziecikrosno.com/ . W końcu chodzi o naszą sprawność i zdrowie, więc warto szukać najlepszych specjalistów.
- Hanka
Moim zdaniem fizjoterapia to bardzo przyszłościowy kierunek studiów, coraz więcej osób korzysta bowiem z takiej pomocy A może ktoś z Was otworzył już własny gabinet? Jeśli tak, to jak dbacie o bezpieczeństwo elektronicznej dokumentacji medycznej Waszych pacjentów?
Wróć do „Edukacja, rozwój, szkolenia”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina
- ↳ Dzieci
- ↳ Ślub
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Make up i stylizacje
- ↳ Podróże
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Urządzanie domu
- ↳ Zdrowie