Hej wszystkim czy sądzicie, ze warto składać papiery na fizjoterapię ? Tematem interesuje się od dawna a z racji tego, ze za kilka miesięcy będę pisać maturę zastanawiam się już nad tym, jaki kierunek studiów wybrać Póki co chcę iść w tym kierunku. Jakie uczelnie polecacie w Warszawie ? Zależy mi na wysokim poziomie.
Pewnie, ze to bardzo przyszłościowy kierunek. Ja pracuję w przychodni ( na recepcji tylko więc typowo z branży nie jestem) i doskonale widzę jak trudno jest o dobrego fizjoterapeutę. Także jeśli czujesz, ze to jest to, co chcesz robić w przyszłości to jak najbardziej tak. Na brak pracy na pewno narzekać nie będziesz ( można też przecież otworzyć prywatną praktykę i tak zarabiać).
Trudno o dobrego fizjoterapeutę więc ja uważam, że ten kierunek ma faktycznie gigantyczny potencjał. Dla każdego, kto chciałby zająć się tą profesją, poleciłabym kursy i szkolenia np. tu: http://www.topschool-pnf.pl/ . Oferta bardzo rozbudowana, bo mają zajęcia typu PNF, NDT BOBATH, terapię skolioz, kursy z uroginekologii etc. Każdy coś tu znajdzie dla siebie.
ja właśnie pracuję na swoim zaczynałam co prawda w jednej z klinik ale jednak prowadzenie gabinetu w pojedynkę bardziej mi odpowiada. Grunt to mieć dużo zapału do pracy, fajny kontakt z klientami no i porządne wykształcenie Ja studiowałam w Warszawie własnie, na Mazowieckiej Uczelni Medycznej. Uczelnię polecam
mira_mira nawet nie wiesz jak się cieszę, ze się odezwałaś Możesz napisać coś więcej na temat uczelni ? Pewnie rozważę złożenie papierów własnie tu bo nawet lokalizacja mi bardzo odpowiada.
no pewnie, nie ma sprawy moim zdaniem warto bo wiem sama po sobie, ze tu świetnie przygotują Cię do wykonywania zawodu i to zarówno w teorii jak i w praktyce. Wszystkie zajęcia są ciekawe, wykładowcy z dużym doświadczeniem i naukowym i akademickim. Czesne moim zdaniem na rozsądnym poziomie. Warto sledzić ich stronkę i wybrać się na dzień otwarty bo na pewno takie będą organizowane.
Bardzo Ci dziękuje! na pewno na dni otwarte się wybiorę tylko muszę obserwować ich stronkę żeby wiedzieć kiedy będa organizowane Poszperałam też troszkę w sieci i jak się okazuje sporo osób tą uczelnię poleca, także sama nie jesteś
Wszystko zależy jaki kierunek obierzemy, bo praca jako fizjoterapeuta w szpitalu raczej to nie jest dobry. Ale też np. ciekawym rozwiązaniem jest kurs trenera personalnego medycznego. Na https://health-factory.pl/ jest w ofercie Akademii i szkolenia zaczynają się już od styczna 2020, może zobacz.
No tak, na stronach opiniowych też można sobie poczytać jak to wygląda wiesz nie ma takiej uczelni która będzie miała 100% pozytywnych opinii ale porównując MUM z innymi to wg mnie ten wygrywa w przedbiegach
ja studiuje fizoterapie we Wrocławiu i bardzo sobie cenie prowadzący są fajni i ludzie całkiem okej, chociaż przyznam szczerze, że akurat tutaj wolę znajomych z mojego akademika ale to pewnie akurat zależy od rocznika
Odpowiednie ćwiczenia czy zabiegi mogą zdziałać cuda. Bardzo dużo zależy od naszego zaangażowanie, chęci. Drugą sprawą jest rehabilitant. Jego podejście i doświadczenie ma duże znaczenie. Warto wybierać miejsca mające dobra opinię, np. ta rehabilitacja brzozów : https://www.fizjoterapiadziecikrosno.com/ . W końcu chodzi o naszą sprawność i zdrowie, więc warto szukać najlepszych specjalistów.
Moim zdaniem fizjoterapia to bardzo przyszłościowy kierunek studiów, coraz więcej osób korzysta bowiem z takiej pomocy A może ktoś z Was otworzył już własny gabinet? Jeśli tak, to jak dbacie o bezpieczeństwo elektronicznej dokumentacji medycznej Waszych pacjentów?