Pedagogika

Wszystko o nauce, potrzebie rozwoju, dokształcaniu. kursach i szkoleniach. Gdzie warto się wybrać, jakie certyfikaty i dyplomy mają znaczenie.
Lunaś

Pedagogika

Post autor: Lunaś »

Witajcie. Jakie kierunki studiów zamierzacie wybrać? Mnie zawsze interesowała pedagogika studia licencjackie wydają się najlepszą opcją. Przyglądam się już powoli uczelniom i dobre wrażenie zrobiła na mnie Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości https://wwszip.pl/studia-licencjackie/pedagogika/. Jakie warszawskie uczelnie warto brać jeszcze pod uwagę?
Awatar użytkownika
ravi

Re: Pedagogika

Post autor: ravi »

A może pedagogika sądowo penitencjarna? Wydaje się bardzo ciekawym kierunkiem, jest w kręgu Twoich zainteresowań i uczelnia, na której możesz studiować znajduje się właśnie w Warszawie.
Awatar użytkownika
Malfoj

Post autor: Malfoj »

Czasem może przydać wam się pomoc przy pisaniu prac - choćby przy szukaniu bibliografii, tworzeniu konspektu czy planu pracy. W takim przypadku odsyłam was do http://www.e-konsultacje.edu.pl Oferują usługi całościowe i częściowe, stawki mają rozsądne i są terminowi, ogółem po prostu profesjonalni.
AduŚ22

Post autor: AduŚ22 »

Polecam uzupełnić wykształcenie akademickie terapią zajęciową. Fajnie wygląda w CV, można prowadzić dodatkowe zajęcia w różnych placówkach i jest to kierunek w szkołach policealnych bezpłatny, przynajmniej w C0sinus. Ja tak zrobiłam i bardzo dużo mi dał ten dyplom państwowy z terapeuty zajęciowego. :D
Kaśka

Post autor: Kaśka »

Też polecam, terapeuta zajęciowy jest super. Ja pracowałam jako opiekunka dziecięca i dorobiłam sobie ten kierunek w Cosinusie (uzyskałam państwowy dyplom) i teraz mogę pracować też ze starszymi w zakresie terapii,a z dziećmi prowadzić różne rodzaje zajęć. Zyskałam dodatkowe godziny pracy, a najlepsze jest to, że kierunek był zupełnie za darmo :D
KarinaŚ

Post autor: KarinaŚ »

Może komuś z was pędzie pomocny namiar na uczelnie https://cud.rzeszow.pl/skilled-lecturers/, która oferuję szkolenia, studia podyplomowe i szkolenia bhp. Ja kilka lat temu chodziłam do tej szkoły i bardzo miło wspominam ten czas i naprawdę bardzo dużo wiedzy wyniosłam od nich i oczywiście dyplom.
Aśśś

Post autor: Aśśś »

Ja robię Opiekunkę Dziecięcą właśnie w Cosinusie. Ciągnęło mnie na pedagogikę, ale wolę młodsze dzieciaki. Polecam, dużo fajnych kursów dodatkowych, ze wspomagania rozwoju dziecka, sensomotoryki. Fajny, darmowy kierunek. Potem może uzupełnię wspomnianą terapią zajęciową no i ruszam w świat :D
anuś9455

Post autor: anuś9455 »

Przyznam szczerze, że dla mnie świetna jest Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie. Aktualnie ma zajęcia online. Można brać udział w ćwiczeniach przez internet. Pomimo to wszystko idzie takim tokiem, jak powinna. Warto studiować tutaj informatykę. Inny kierunek, ale zawsze można sobie wszystko sprawdzić.
ODPOWIEDZ