Kosmetyki dla atopowej skóry

Kosmetyk kosmetykowi nierówny! Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetologią, produktami kosmetycznymi i nowinkami z branży. Podzielcie się swoimi doświadczeniami! Polecajcie ulubione marki.
Awatar użytkownika
suzy

Kosmetyki dla atopowej skóry

Post autor: suzy »

Jeśli ktoś cierpi na AZS, to na pewno wie, jak ciężko dobrać odpowiedni kosmetyk pielęgnacyjny... U mnie sprawdzają się tylko te naturalne, kompletnie bez zapachu i o prostym składzie. Inaczej skóra reaguje pieczeniem i swędzeniem, co za udręka :( Ostatnio testuję np. żel do twarzy na AZS - https://hermzlabs.pl/collections/frontp ... wash-500ml . Jakich produktów Wy używacie na co dzień przy takiej problematycznej skórze? Polecajcie wszystkie Wasze typy!
miłka

Re: Kosmetyki dla atopowej skóry

Post autor: miłka »

to prawda, kosmetyki naturalne są najlepsze. sama juz jakis czas stosuje te z Ecobotox, mam olej arganowy, wode rózana:) bardzo sobie chwale i widze poprawe
keśka

Post autor: keśka »

Zgadzam się, ja też od dłuższego czasu używam kosmetyków naturalnych. Marka Annabelle Minerals ma bardzo fajne nie zapychające podkłady i pudry. Mam od nich też pędzel do podkładu i mimo ciagłego mycia i używania wygląda praktycznie jak nowy.
ołja

Post autor: ołja »

z eco nature z bielendy mozesz sobie popatrzec :) maja bardzo fajne nawilzajace kosmetyki do twarzy i ciala, ja uzywam
ODPOWIEDZ