lokówko-suszarka
Podążasz za trendami? Poszukujesz ciekawych pomysłów na wieczorowy make up lub inspiracji co nosić w tym sezonie? Dołącz do nas!
- magusia
lokówko-suszarka
Cześć, polecicie mi jakąś lokówko-suszarkę? Chciałabym kupić mamie na prezezent, ma urodziny za 3 tygodnie, a ja się kompletnie na takich rzeczach nie znam. Jedyne co wiem to, że chyba pójdę w babyliss, ale jaki model? Jakie końcówki są niezbędne, a za jakie nie warto dopłacać?
- kami992
Re: lokówko-suszarka
Miałam okazję korzystać z suszarki fryzjerskiej, czyli takiej profesjonalnej i powiem szczerze, że jest duża różnica w stosowaniu. Chciałam sobie sprawdzić, z czego ona wynika i zerknęłam sobie na stronę http://cpia.pl/poradnik-fryzjerski/pvcy ... skich.html Myślę, że dzięki niej wiele kobiet zrozumie różnicę.
- jagomala
No ja od nich mam chyba wszystkie sprzęty do układania, suszenia i stylizacji włosów. Niestety nie pamiętam modeli Na pewno nie jest to jedna linia, więc myślę, że co wybierzesz, będzie dobre. A co do końcówek, to myślę, że zawsze warto mieć kilka na jakieś specjalne okazje.magusia pisze: ↑28 paź 2019, 21:55 Cześć, polecicie mi jakąś lokówko-suszarkę? Chciałabym kupić mamie na prezezent, ma urodziny za 3 tygodnie, a ja się kompletnie na takich rzeczach nie znam. Jedyne co wiem to, że chyba pójdę w babyliss, ale jaki model? Jakie końcówki są niezbędne, a za jakie nie warto dopłacać?
- Małomiasteczkowa
Post autor: Małomiasteczkowa »
ja mam zwykłą suszarko-lokówkę firmy Profi Care za 50 zł i jest świetna na warunki domowe
- lollinda
Ja jestem posiadaczką lokówko-suszarki babyliss AS952E, rewelacja jak się nią układa włosy, nie wciąga ich, nie elektryzuje i można mieć fryzurę jak po wyjściu od fryzjera. Mojej mamie też kupiłam ten sam model i sobie bardzo chwali.
- devi992
Jeśli zależy Wam na jakimś świetnym sprzęcie to uważam, że powinniście zerknąć sobie na stronę https://www.adler.com.pl/index.php/Main/Produkt/cr_2024 Znajdziecie tam sprzęt 5w1, który na pewno na co dzień przyda się Wam do stylizowania włosów. Świetna jakość i komfort korzystania, ponieważ są to dodatkowe nasadki, które łatwo się przechowuje i łatwo zamienia.
- konwalijka
- Juleczka
Jesli decydujecie sie na wybór suszarki to warto aby miała ona regulacje temperatury - szczególnie jeśli jesteście posiadaczkami cienkich włosów. Od siebie polecam wybrać suszarkę camry 2255 https://www.adler.com.pl/index.php/Main/Produkt/cr_2255 - bo poza regulacją temperatury można tez ustawiać siłę nadmuchu. Ponadto w zestawie znajdują przydatne końcówki do stylizacji włosów - lokówka moim zdaniem może uszkodzić włosów bo jednak jest to zbyt temperatura .
- estoren
Takie rzeczy zamawiałam ze sklepu https://ktpi.pl/category/elektronarzedz ... ryzjerskie ponieważ cena idzie w parze do jakosci, a druga strona medalu jest taka, ze czesto mozna tez trafic na promocje. Duzy wybor i jezeli chodzi o zakupy przez internet to ja wlasnie za to je lubie mozna znalezc praktycznie wszystko to czego sie szuka. Zerknijcie sobie jak szukacie suszarek z prawdziwego zdarzenia.
- kokossisi
Mojej mamie kupiłam nie tak dawno taki sprzęcik, od razu wiedziałam, ze to musi być coś od babyliss, bo mają jednak najlepszy sprzęt jak dla mnie. Dobrze wykonany i niezawodny, ta suszarka, którą wybralam byla z serii exclusive, ma sporo fajnych końcówek, jonizację i oczywiiście obrotową szzotkę
- konwalijka
Post autor: konwalijka »
Mi by się przydała taka lokówko-suszarka! Mam nawet jedną na oku, z babyliss.
- MalaMi
a którą masz na oku? BO ja włassnie przymierzam się do zakupy takiej z babyliss z tej serii ekskluziv. W sumie to nigdy sama nie lokowałam sobie włosów ale może już czas spróbować podobno bardzo łatwo nia się robi loki wiec myslę, ze spokojnie dam radę
- lollinda
loko-suszarką loków raczej nie zrobisz, możesz za to fajnie podnieść włosy u nasady, dodac im objętości, albo podkrecić koncówki, lub je wyprostowac, w zalezości od modelu, ja mam tai sprzęt babyliss i bardzo często z niego korzystam, idealna rzecz do nadanai włosom odpowiedniego kształtu
- carolla
Nie niszcz sobie włosów lokówką i suszarką! Ja codziennie kręciłam włosy i teraz mam siano, które nadaje się tylko do ścięcia. Mam w planach obciecie włosów na bardzo krótko i zakup peruki https://perukisklep.pl Chcę ją nosić przez czas odrastania włosów.
Post autor: lollińda »
bez przesady z tym niszczeniem, suszarki używam codziennie, prostownicy raz na jakiś czas i wcale moje włosy nie są zniszczone, dbam o nie na co dzień, stosuje maski, kosmetyki termoochronne i mam też dobrej jakości urządzenia od babyliss, z jonizacją i regulacja temperatury, a w suszarce mam zimny nawiew
- mama_kama
Jest wiele na rynku do wybory. Jednak od jakiegoś czasu ich nie używam. Głównie dlatego, że stylizacja na gorąco niszczy włosy. I u mnie efekt regularnej stylizacji właśnie taki był. Włosy były suche, połamane i matowe. Na https://www.rokoko.com.pl/peruki-krakow/ jest dostępny adres salonu z perukami w Krakowie. Warto tam się udać i zamiast regularnie stylizować swoje włosy, dobrać perukę. Która będzie naturalna i nie będzie nawet się odróżniać od naszej fryzury. Zaoszczędzimy czas i pieniądze.
Post autor: taka_sobie_ćma »
Z Babyliss mają najlepszy sprzęt. Od lat go kupuję.
Post autor: Bóbóli »
OO jeśli chodzi o lokówko suszarkę to w domu mam ich chyba za trzy. Ale rzadko z nich korzystam bo samo zawinięcie włosów w loki nie wystarczy. Fajnie by było jakoś ładnie je podpiąć czy upiąć. Więc szukałam jakiś fajnych inspiracji co do fryzur i tak przy okazji znalazłam takie akcesoria do włosów https://www.perfumesco.pl/akcesoria-wlosy i oczywiście zamówiłam kolejną nową szczotkę do włosów
Post autor: rómka »
też jestem za marką babyliss, mamie kupilam suszarko-lokówkę exclusive, jest z niej bardzo zadowolona. W tym modelu jest kilka końcówek m.in. szczotka, końcówka prostująca, którymi można zrobić troche inne efekty, fajnie się tą lokówką daje podnieść włosy u nasady i wydaje się jakby ich było dużo więcej
- piwonia
Ja mam z Rowenty, bardzo wygodna, nie droga i super podkręca nie przesuszajac i nie łamiąc włosa. Włosy się nie puszą i nie elektryzują ale mają fajną większą objetość. Podkreci kazdą długosc (noo moze poza jezykiem ) i nie jest głośna. Mam ją już pół roku i uwielbiam w koncu ukladanie wlosów nie jest przykrym obowiązkiem
Post autor: yułko03 »
Ja bardzo polecam super lokówke od firmy Subtil https://sklep.wats.pl/p/67/25/subtil-lo ... ynki-.html - to sprzęt nowej generacji, który zapewni wam piękne i trwałe loki Korzystam z niej juz kilka miesięcy i jestem mega zachwycona z efektów! Mam piękne, anielskie loczki:)
- truskaweczka
Post autor: truskaweczka »
widzialam ze jest kilka rodzajow konkretnie ktory masz model?piwonia pisze: ↑18 lip 2021, 20:46 Ja mam z Rowenty, bardzo wygodna, nie droga i super podkręca nie przesuszajac i nie łamiąc włosa. Włosy się nie puszą i nie elektryzują ale mają fajną większą objetość. Podkreci kazdą długosc (noo moze poza jezykiem ) i nie jest głośna. Mam ją już pół roku i uwielbiam w koncu ukladanie wlosów nie jest przykrym obowiązkiem
- piwonia
ja mam taką https://www.notino.pl/rowenta/brush-act ... -cf9530f0/truskaweczka pisze: ↑25 lip 2021, 19:36widzialam ze jest kilka rodzajow konkretnie ktory masz model?piwonia pisze: ↑18 lip 2021, 20:46 Ja mam z Rowenty, bardzo wygodna, nie droga i super podkręca nie przesuszajac i nie łamiąc włosa. Włosy się nie puszą i nie elektryzują ale mają fajną większą objetość. Podkreci kazdą długosc (noo moze poza jezykiem ) i nie jest głośna. Mam ją już pół roku i uwielbiam w koncu ukladanie wlosów nie jest przykrym obowiązkiem
Post autor: miśka »
mam od paru miesięcy loko-suszarkę Babyliss Hydro Fusion, ma podwójną jonizację, która sprawia, że włosy sa dużo gładsze, po ułożeniu wyglądają jak zrobione u fryzjera, świetnie to wygląda, można szybko sobie zrobić włosy. Lokosuszarka nie wciąga włosów ani ich nie elektryzuje
Wróć do „Make up i stylizacje”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina
- ↳ Dzieci
- ↳ Ślub
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Make up i stylizacje
- ↳ Podróże
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Urządzanie domu
- ↳ Zdrowie