Również chętnie się dowiem, co polecacie, jeśli chodzi o kremy pod oczy. Stosuję i stosowałam w przeszłości różne kremy, ale efektu wow nigdy nie było. Może tu coś lepszego polecicie to przycupnę i posłucham inspiracji
Strategiczny post obserwacyjny
No to jak wy chętnie się dowiecie to ja wam chętnie powiem U mnie sprawdza się krem dermabsolu firmy Avene z metalową końcówką do masażu. Przyjemnie się aplikuje a taki masaż pobudza skórę. Ja widzę efekty stosowania więc mogę Wam dziewczyny polecić
KaroŁŁŁ pisze: ↑19 maja 2021, 22:26
No to jak wy chętnie się dowiecie to ja wam chętnie powiem U mnie sprawdza się krem dermabsolu firmy Avene z metalową końcówką do masażu. Przyjemnie się aplikuje a taki masaż pobudza skórę. Ja widzę efekty stosowania więc mogę Wam dziewczyny polecić
Moim zdaniem warto. Kupowałam tańsze kremy i tańsze kosmetyki i niewiele to pomogło. Tutaj masz krem z apteki z substancjami aktywnymi, które mają potwierdzone działanie. Polecam do niego też krem do twarzy z tej serii a działanie będzie podwójne jeśli szuka się czegoś dobrego to trzeba się liczyć że nie kosztuje to kilka zł
Zreknij sobie i poczytaj o tej serii http://enebio.pl/Kosmetyki-Fluff-do-twa ... a-prezent/ ja miałam z tego właśnie krem pod oczy i do twarzy - myślałam, że to taki kremik dla nastolatek ale skład robi robotę. Nie jest zwolennikiem pakowania kosmetyków w milion opakowań ale jesli ktoś chciałby podarować to na prezent to ma problem z głowy. Choć wolę jak firmy stosują się do zero waste.
Bielenda ma super krem pod oczy rozświetlający. Z serii bio vitamin C - powinno Ci przypasować. Moim zdaniem jest bardzo fajny efekt rozjaśnienia i o wiele wiele mniej widać worki pod oczami. No i dla bielendy ogromny plus za to, że mają super składy i dbają o to by kosmetyki były wegańskie
Zobaczcie sobie na wygładzający krem pod oczy Czarny Bez, Witamina C 3%, Róża, Wino z Iossi - https://eranatura.pl/produkt/wygladzaja ... o-z-iossi/ Krem nie jest najtańszy, to fakt, ale warto bo rozprowadza się bardzo łatwo i nie trzeba dużej ilości by ładnie się wchłonęło. Stosując regularnie krem naprawdę można poprawić wygląd swojej skóry pod oczami.
Dobre kremy pod oczy robi Eveline. Jesli nie znacie to polecam. Ostatnio kupiłam bio bakuchiol pod oczy i na powieki który ma działanie przeciwzmarszczkowe i rich coconut który sprawia, że oczy nie wyglądają na zmęczone. Oba są świetne i z dobrym składem ale kokosowy na dodatek przepięknie pachnie kokosankami
Z tego co polecacie to zdecydowanie Avene. Jedna z niewielu marek do których mam pełne zaufanie. Pod oczy jak najwcześniej polecam używać kremu, nawet jak jeszcze nie widzicie zmarszczek. Są i takie rozświetlające, łagodzące, nie tylko typowo już na zmarszczki. A z resztą one nie działają tak, że jak zmarszczek nie ma to nagle się pojawią bo w końcu używa się kremu dla cery dojrzałej - słyszałam i takie obawy młodych dziewczyn
Wiesz co, ja bez dwoch zdań mogę polecić ci kosmetyki naturalne i tym samym wegańskie z https://www.herbapol-polana.com/ Mają w ofercie sporo kosmetyków, w tym te do pielęgnacji skóry wokół oczu. Warto też zakupić ich suplementy, aby zadbać o cerę od wewnątrz. Generalnie to jak lubisz naturalne kosmetyki z treściwym składem, to będziesz zadowolona z tego wyboru.
Ja mam krem pod oczy z owocem granatu od Cosnature i super mi się sprawdza. Napina, wygładza i ujędrnia skórę wokół oczu. Po użyciu skóra jest ładnie rozświetlona:) Krem ma też w pełni naturalny skład, bez sztucznych barwników czy parabenów. Nie jest testowany na zwierzętach;)
KaroŁŁŁ pisze: ↑19 maja 2021, 22:26
Kupiłam z Avene ten kremik i pozytywnie oceniam, fajna konsystencja, pięknie pachnie, wyraźnie pielęgnuje wrażliwą skórę pod oczami. Myślę, że zostanie ze mną już na dłużej, widzę już, że jest wydajny.