Opieka dla seniora przez całą dobę

Znasz świetne strony, które możesz polecić? Daj znać!
Awatar użytkownika
Jarosława_89

Opieka dla seniora przez całą dobę

Post autor: Jarosława_89 »

Hej dziewczyny. Myślicie, że byłybyście w stanie zaopiekować się starszym członkiem rodziny w razie poważniejszej choroby? Ja nie jestem tego pewna ze względu na pracę i inne obowiązki. Wiem natomiast, że są przeróżne placówki, gdzie oferowana jest całodobowa opieka nad osobami starszymi Łódź. Zdecydowałybyście się na takie rozwiązanie?
Lidka

Re: Opieka dla seniora przez całą dobę

Post autor: Lidka »

Jarosława_89 pisze: ↑06 paź 2021, 3:18 Hej dziewczyny. Myślicie, że byłybyście w stanie zaopiekować się starszym członkiem rodziny w razie poważniejszej choroby? J
Wiesz co, ja jestem teraz w takiej sytuacji, że opiekuję się moją babcią, która ma już swoje lata, bo niedługo kończy dziewięćdziesiątkę. Jednak jest stosunkowo "samodzielna", wprawdzie nie wychodzi już właściwie z domu, ale sporo potrafi zrobić jeszcze sama, ja jestem tylko "do pomocy". Problem jest tylko z apetytem, ale tutaj też znalazłam rozwiązanie, kupuję dla niej w DOZie nutridrinki Fresubin, które babcia chętnie wypija. Nie wiem co będzie za jakiś czas, ale póki dam radę, chcę zajmować się nią sama :)
ęstka

Re: Opieka dla seniora przez całą dobę

Post autor: ęstka »

Lidka pisze: ↑24 paź 2021, 18:51
Jarosława_89 pisze: ↑06 paź 2021, 3:18 Hej dziewczyny. Myślicie, że byłybyście w stanie zaopiekować się starszym członkiem rodziny w razie poważniejszej choroby? J
Wiesz co, ja jestem teraz w takiej sytuacji, że opiekuję się moją babcią, która ma już swoje lata, bo niedługo kończy dziewięćdziesiątkę. Jednak jest stosunkowo "samodzielna", wprawdzie nie wychodzi już właściwie z domu, ale sporo potrafi zrobić jeszcze sama, ja jestem tylko "do pomocy". Problem jest tylko z apetytem, ale tutaj też znalazłam rozwiązanie, kupuję dla niej w DOZie nutridrinki Fresubin, które babcia chętnie wypija. Nie wiem co będzie za jakiś czas, ale póki dam radę, chcę zajmować się nią sama :)
czy poza DOZ można gdzieś jeszcze ten fresubin kupić?? Chcę kupić dla mamy, ostatnio apetyt jej nie dopisuje i myślę, że taki nutridrink by pozwolił uzupełnić dietę w białko i witaminy
ODPOWIEDZ