kredyt we frankach
Szukasz rady, podpowiedzi? Dzielimy się tu wątpliwościami, opowiadamy o życiu prywatnym i nie tylko.
kredyt we frankach
Post autor: Różka »
Kredyt zaciągnięty we frankach cieszył do czasu, potem to już tylko problemy ze spłatą, rosnące w górę raty. Pierwsze co trzeba zrobić to sprawdzić umowę pod kątem klauzul niedozwolonych. Na taką bezpłatną analizę mogłam liczyć w https://cleverstep.pl/ , a po zweryfikowaniu zapisów podpisałam z nimi umowę na współpracę. Co ważne jasną, bez żadnych kruczków prawnych, a sama pomoc niezwykle fachowa i profesjonalna. Sam człowiek by sobie z tym wszystkim nie poradził, to nawet nie ma o czym mówić.
Re: kredyt we frankach
Post autor: KaśkaW »
Mam podobne doświadczenie jeśli chodzi o kredyt we frankach. Był taki moment, że nie miałam z czego płacić rat - koszmar. Szukałam różnych sposobów by raty zmniejszyć, ale to niewiele dawało - tylko nerwy i stres. W końcu trafiłam na kancelarię pani Katarzyny Piętka http://kancelariapietka.pl/. I dopiero tam otrzymałam profesjonalną pomoc. Kancelaria specjalizuje się w podważaniu umów kredytowych frankowych przed sądem. Mają wyspecjalizowany zespół, który wyszukuje zapisów w umowie kredytowej niezgodnych z prawem - a to jest podstawa do jej unieważnienia. U mnie wszystko się udało i poszło dość sprawnie. Warto spróbować.
Post autor: wrażenie »
Nie mam takiego kredytu i mam nadzieję, że jeszcze wiele osób będzie się o tym dowiadywało, ale koniec końców każdy wyjdzie z takiego zadłużenia. Wiem, że można z kancelariami walczyć, ale są też takie https://doradcafinansowy-trojmiasto.pl/ ... wejherowo/ biura pośrednictwa. Można w ten sposób na przykład zaciągnąć kredyt w złotówkach na franki.
Post autor: gośka »
Radzę sobie zerknąć tutaj https://www.naszraciborz.pl/site/art/1/0/87050 . Mają tam wiele ciekawych propozycji, jeśli chodzi o kredyty frankowe. Niestety, ale wiele osób ma niedozwolone klauzule i przez to trzeba płacić naprawdę ogromne raty. Warto w takiej sytuacji reagować i przede wszystkim przy pomocy kancelarii skierować sprawę do sądu.
- Zenna
No właśnie, to wszystko, co dotyczy kredytów we frankach mogłoby wyglądać zupełnie inaczej,Różka pisze: ↑08 kwie 2021, 9:52 Kredyt zaciągnięty we frankach cieszył do czasu, potem to już tylko problemy ze spłatą, rosnące w górę raty. Pierwsze co trzeba zrobić to sprawdzić umowę pod kątem klauzul niedozwolonych.
gdyby banki lepiej to wyjaśniały w momencie ich brania i pewnie wtedy jakby człowiek był świadomy ryzyka,
to mógłby zdecydować mądrzej, a tak niestety było słabo.
My walczymy o swoje prawa w kancelarii Lextio.pl, z Kielc, no i liczymy i czekamy, że uda się umorzyć to zobowiazania albo przerobić je na złotówki, co już dałoby ulgę. Echhh jedyne co nas cieszy w tym wszystkim to właśnie to, że trafiliśmy na dobrych prawników, bo jakby nie to, to byłoby słabo
- Hanka
Kredyty we frankach to już od dłuższego czasu bardzo głośny temat. I trudno się dziwić. Zastanawiam się dlaczego frank podrożał - znowu. Myślę, że to kolejny raz zła wiadomość dla osób, które mają zaciągnięty kredyt w tej walucie. Może ktoś z Was należy do tej grupy i chciałby podzielić się informacją, jak na chwilę obecną wygląda sytuacja? Czy próbowaliście załatwić sprawę w sądzie? Słyszałam, że wielu frankowiczów w ten właśnie sposób próbuje odzyskać swoje pieniądze...
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina
- ↳ Dzieci
- ↳ Ślub
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Make up i stylizacje
- ↳ Podróże
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Urządzanie domu
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zielarstwo