Co po ukąszeniu komarów?
Dobre rady o zdrowiu i samopoczuciu - opisujemy sposoby domowego leczenia, jak i apteczne preparaty. Polecamy produkty, jak i ostrzegamy przed niedobrymi suplementami. Żyj zdrowo! Dołącz do nas
- bamo
Re: Co po ukąszeniu komarów?
chyba nic innego nie znajdziesz - ja ze swojej strony zbawiennie polecam jedynie zamontować moskitierę w oknie z taką bardzo drobniutką krateczką
u mnie to się idealnie sprawdza i już 3 lata nie wiem że komary w ogóle istnieją w domu 

- Justysia
A masz w domu Octenisept? Często jest zalecany przez lekarzy i farmaceutów do odkażania różnych ran, więc u każdego w domu pewnie jest. ja octenisept na ukąszenia stosuję na ukąszenia każdego owada nie tylko komara ale i osy na przykład, zależy co ukąsi 

- boddy
Mój sposób na ukąszenia komarów jest trochę staroświecki, ale nauczyłam się go od babci, otóż smaruję miejsce cebulą i naprawdę pomaga. Aby wzmocnić efekt można zastosować sodę/ocet. To naprawdę sprawdzony sposób przeze mnie i polecam.
- klaudynkaa
- magusia
Moskitiera to swoją drogą, mi chodzi bardziej o coś, co złagodzi ukąszenie, bo tego chyba nie da się uniknąć, siedząc przez wiekszość dnia na tarasie i w ogrodzie
Zastanawiam się nad bite away, czy ktoś już stosował?

- morena
Najlepiej nie dać się ukąsić
Dobrze działają różne spraye i jeszcze ostatnio używam opaski odstraszającej komary https://aptekamirowska.pl/mosbito-opask ... 1-szt.html Jak idę do lasu to mam jedną na kostce a drugą na nadgarstku i widzę że skutecznie odstraszają komary, fajna rzecz.

- Feri
Wiecie co, mam moskitierę w każdym oknie, a nie wiem jakim cudem komary w domu i tak się zdarzają, nie mam pojęcia skąd
Jeśli chodzi o Bite Away, ktoś wyżej pytał - ja używam, ale dopiero jesteśmy w fazie "testów", drugi tydzień. Póki co jestem bardzo zadowolona, bo sprawdza się u synka, który jest alergikiem.

- Juleczka
Moskitiery niestety nie zawsze się sprawdzają. No a jeśli chodzi o spraye do ciała czy ubrań to też nie są skuteczne-niby działają parę godzin ale nie spryskamy się tym na noc przecież. To też ma wpływ na nasze zdrowie. Z tego wzgledu taka lampa wentylatorowa UV będzie najlepszym rozwiązaniem https://www.adler.com.pl/index.php/Main/Produkt/cr_7937 - ta od Adler jest moim zdaniem najlepszym wyborem.
Post autor: Rygła »
Już niedługo wiosna, także komarów i różnego typu owadów nie będzie nam tutaj brakowało. Ja dlatego też wolę się skutecznie zabezpieczyć przed nimi w domu. Dlatego też wybrałam na okna i drzwi dobrej jakości https://www.tesa.com/pl-pl/konsument/mo ... a-do-drzwi które naprawdę fajnie zabezpieczają wszystkie otwory przed tym problemem. Sprawdzone już w tamtym sezonie, także co do skuteczności tego rozwiązania mam pewność 
kogucik na dach

kogucik na dach
Post autor: karolajna »
A nie lepiej zapobiegać? i kupić jakiś specjalistyczy Środek na osy i szerszenie i na komary? Dzięki temu nie trzeba się martwić i można swobodnie spędzać czas na dworze, na ogrodzie czy tarasie
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina
- ↳ Dzieci
- ↳ Ślub
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Make up i stylizacje
- ↳ Podróże
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Urządzanie domu
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zielarstwo