Trzecie badanie prenatalne - gdzie można o tym poczytać?

Dobre rady o zdrowiu i samopoczuciu - opisujemy sposoby domowego leczenia, jak i apteczne preparaty. Polecamy produkty, jak i ostrzegamy przed niedobrymi suplementami. Żyj zdrowo! Dołącz do nas
gość

Trzecie badanie prenatalne - gdzie można o tym poczytać?

Post autor: gość »

Ktoś z was orientuje się dokładniej?
Co trzeba wiedzieć na temat trzeciego badania prenatalnego?
Tutaj https://www.gyncentrum.pl/blog/pl/trzec ... prenatalne znalazłam ciekawą stronkę, gdzie dość dużo o tym piszą.
Chętnie dowiem się jednak czegoś więcej od was.
Macie na tym polu jakieś doświadczenia? Gdzie jeszcze warto szukać takich informacji?
Awatar użytkownika
kólka

Re: Trzecie badanie prenatalne - gdzie można o tym poczytać?

Post autor: kólka »

To chyba tutaj wszystko powinien powiedzieć Tobie Twój ginekolog, bo to on przecież prowadzi Twoją ciążę. U mnie właśnie tak było, dzięki czemu nie musiałam się niczego bać i na wszystko byłam przygotowana. Pamiętam jak polecił mi swego czasu żel feminum, żeby ułatwiał on te wszystkie badania ginekologiczne.
Awatar użytkownika
biasza

Post autor: biasza »

Ja w ciąży miałam wykonywany test NIFTY. Poznań musiałam odwiedzić w tym celu, mieszkam w okolicach także nie było to dla mnie problematyczne. W mieście mają autoryzowane punkty, istnieje także możliwość umówienia się na pobranie krwi w domu pacjentki https://badanienifty.pl/test-nifty-poznan/ . NIFTY jest to nieinwazyjny test prenatalny o wysokiej czułości i bada pod kątem aż 94 chorób.
Pólo

Post autor: Pólo »

Polecam poczytać sobie o badaniu Veragene, można je wykonać w Medicoverze, ja właśnie je wykonywałam. Skuteczne, dokładne i nieinwazyjne. Moim zdaniem jedne z najlepszych jakie można wykonać. Mój lekarz też tak uważa a mam do niego pełne zaufanie w tej kwestii
Awatar użytkownika
ula24

Post autor: ula24 »

Każda mama może wykonać badania prenatalne, bez względy na wiek. Badaniem o wysokiej czułości jest test nifty warszawa posiada 7 autoryzowanych punktów pobrań. Możecie umówić się także na pobranie próbki krwi podczas wizyty domowej. Na wyniki czeka się kilka dni, w razie wykrycia nieprawidłowości w cenie badania jest już konsultacja z lekarzem genetykiem.

bidetta wikipedia
malwinka

Post autor: malwinka »

Będziesz wszystko wiedziała, jak znajdziesz dobrego ginekologa. Moja siostra bardzo sobie chwaliła wykonanie badań prenatalnych u doktor Wioletty Rozmus-Warcholińskiej. Wszystko jej dokładnie wytłumaczyła, siostra była zadowolona z wizyty. Pani doktor przyjmuje w Katowicach i w Częstochowie. Poczytaj opinie - mnóstwo przyszłych mam ją poleca
kawka

Post autor: kawka »

Nie szukaj na siłę wiedzy w necie - po prostu wybierz dobrego lekarza, który udzieli Ci informacji i odpowie na Twoje pytania. Ja też myślałam, że nie muszę iść na trzecie badanie prenatalne, skoro na wcześniejszych było wszystko ok. Z błędu wyprowadziła mnie dr Rozmus-Warcholińska, u której robiłam badania. Wyjaśniła, dlaczego warto wszystko sprawdzać. Ma dużą wiedzę i doświadczenie, warto jej zaufać.
ODPOWIEDZ